Obiective turistice în Satu Mare. Locuri de vizitat în Țara Oașului

Obiective turistice Satu Mare
Shutterstock

Cine nu a vizitat până acum Satu Mare, nu are nicio idee despre câte lucruri frumoase și interesante pierde.  

Aflat la 700 de km de București și 600 de km de Viena, acest județ se mândrește cu câteva obiective turistice superbe.

Satu Mare se află în nord-vestul României și a fost înființat în 1968, prin reorganizarea teritorială a fostei Regiuni Maramureș.

Zone turistice în Satu Mare

Satu Mare este un oraș superb, în care ar trebui să ajungi măcar odată în viață. Există aici multe atracții turistice unice în țară.

Citește și
Ce face azi Roxana Călin, doctoriţa care şi-a ucis şi tranşat rivala în dragoste. Crima pasională care a şocat România în anii ‘90
Obiective turistice Satu Mare

Centrul Vechi al orașului este locul unde vei găsi unele dintre cele mai frumoase clădiri istorice din Satu Mare.

Piața Libertății este centrul orașului și este flancată de clădiri impunătoare precum Primăria, Muzeul Județean și Biserica Romano-Catolică. Aici poți admira arhitectura istorică și te poți bucura de o atmosferă plăcută în cafenelele și restaurantele din zonă.

Castelul Károlyi se află în centrul orașului și este un exemplu impresionant de arhitectură barocă. El găzduiește acum Muzeul Județean Satu Mare. Vizitatorii pot explora colecțiile muzeului, care includ artefacte istorice, arheologice și etnografice.

Grădina Romei este un parc frumos amenajat în centrul orașului Satu Mare. Arhitectura clădirilor din jur este cu adevărat spectaculoasă, la fel ca și parcul în sine. Grădina are o atmosferă liniștită și este un loc plăcut pentru o plimbare sau o pauză în timpul explorării orașului.

Templul Mare din Satu Mare este una dintre cele mai mari sinagogi din Europa și este un important simbol al comunității evreiești din Satu Mare. Clădirea impresionantă de stil maur a fost construită în 1888 și este deschisă pentru vizitatori. În interiorul sinagogii se află un muzeu care prezintă istoria evreilor din zonă.

Satu Mare și împrejurimile sale oferă o varietate de locuri interesante de vizitat și de explorat, inclusiv muzee, monumente istorice, parcuri și evenimente culturale.

Obiective turistice Satu Mare

Obiective turistice naturale în Satu Mare

Satu Mare oferă o multitudine de locuri fascinante pe care să le vizitezi. De la rezervații naturale, la parcuri dendrologice sau lacuri cu priveliști unice, acest județ abundă în obiective turistice naturale. Iată ce să nu ratezi dacă ajungi în Satu Mare:

Rezervația naturală Râul Tur se află în partea de nord-vest a României. Râul Tur este singurul râu de munte din județ. Poți găsi aici habitate naturale spectaculoase și specii de animale și plante rare în Europa, printre care nufărul galben, tufărișuri de răchită, specii de rogoz și popândaci, stânjenei și 188 de specii de păsări printre care barza neagră, acvila țipătoare și păsări răpitoare precum cristelul de câmp.

Sunt mai mult trasee pentru biciclete pe digul râului Tur, iar cei care iubesc apa pot să parcurgă râul cu canoe, o experiență absolut senzațională.

Rezervația naturală Heleșteele de la Moftinu Mic se află în partea centrală a județului, la 26 de km distanță de municipiul Satu Mare și se întinde pe o suprafață de 125 de hectare.

Această arie naturală protejată este încadrată la categoria arii de protecție specială avifaunistică. Heleșteul propriu-zis e înconjurat de un brâu de plante și pe alocuri sunt mici insule acoperite cu stuf și papură.

Aici vei vedea, cu puțin noroc, păsări migratoare sălbatice, pentru că există habitate specifice desemnate pentru protecția acestora.

Pasionații de pescuit pot să aibă parte de o experiență inedită aici.

Rezervația naturală Tinoavele din Munții Oaș-Gutâi este spectaculoasă și se găsește pe teritoriul comunei Cămărzana, în județul Satu Mare.

Tinoavele sunt arii protejate și aici vei vedea codrii imenși, poieni și mlaștini. Tinoavele protejate sunt următoarele: Cetățuia Mare, Mărăușa, Trestia, Tăul cu gândaci, Izvorul Afânari.

Rezervația Naturală Pădurea Mare este la 5 km nord-vest de municipiul Satu Mare și este locul în care te poți relaxa departe de oraș. Ocupă o suprafață de 385 de hectare și este o pădure mixtă formată din stejar, anin negru, carpen, frasin, ulm și paltin.

Aici vei vedea narcisa albă, care a fost declarată monument al naturii.

Alte obiective naturale în Satu Mare sunt: Rezervația naturală Pădurea Runc, Rezervația naturală Mlaștina Vermeș, Rezervația naturală Pădurea de frasini Urziceni, rezervația naturală Dunele de nisip de la Foieni, parcul dendrologic Carei, lacul Călinești-Oaș sau lacul Oteloaia.

Băi termale Satu Mare

Știai că o treime din apele termale din România se află în județul Satu Mare? Această zonă din țară este recunoscută pentru resursa ei valoroasă, care adună mii de turiști ce vin aici pentru a-și trata afecțiunile.

Le poți găsi la parcul acvatic cu apă termală și saune AquaStar, care este unul dintre cele mai populare obiective turistice din zonă. S-a deschis în 2013 și este printre cele mai moderne parcuri acvatice din România.

Băile termale Satu Mare oferă numeroase facilități pentru relaxare, îngrijire și distracție. Aici vei găsi o varietate de bazine interioare și exterioare cu apă termală, cu temperaturi diferite, în funcție de preferințe.

Apa termală de la Satu Mare este cunoscută pentru proprietățile sale terapeutice și benefice pentru sănătate. Aceasta conține minerale valoroase și este recunoscută pentru efectele sale de relaxare, revitalizare și ameliorare a diverselor afecțiuni.

Pe lângă bazinele cu apă termală, complexul dispune de saune, băi de aburi, jacuzzi-uri, zone de masaj și terapii spa.

Există și o zonă dedicată copiilor, cu tobogane acvatice și facilități de divertisment.

Sunt 20 de localități din Satu Mare care au resurse de ape termale și minerale, iar specialiștii spun că apele de aici sunt mai bune decât cele de la Băile Felix.

Ștrandurile din județ au ape cu proprietăți terapeutice minunate. De exemplu, ștrandul din Tășnad are ape recomandate pentru afecțiuni ginecologice cronice, posttraumatice, reumatismale sau degenerative.

Apa termală din Acâș forată de la o adâncime de 1.800 de metri este la mare căutare. Stațiunea are mii de vizitatori în fiecare weekend de vară, dar poți veni aici și iarna, pentru că apa este caldă.

Ștrandul din Carei are patru bazine, dintre care unul olimpic, iar pe timp de vară este super popular.

Carei, orașul castel

Carei este un oraș în Satu Mare faimos pentru castelul Károlyi, considerat o adevărată bijuterie arhitecturală.

Obiective turistice Satu Mare

Castelul Károlyi din Carei a fost construit în secolul al XVIII-lea și a suferit modificări și extinderi de-a lungul timpului. Este un exemplu impresionant al arhitecturii baroce și a fost reședința familiei nobiliare Károlyi.

Are o arhitectură impunătoare, grădinile frumoase și interiorul elegant. Astăzi, castelul găzduiește un muzeu, unde vizitatorii pot explora diverse expoziții, cum ar fi colecții de artă, mobilier și obiecte istorice.

Castelul este considerat un Peleș al Transilvaniei și orașului i se spune „orașul-castel” tocmai datorită edificiului atât de îndrăgit.

Interiorul este amenajat astfel încât să simți atmosfera de odinioară și parcă te afli într-o poveste. Are un salon de bal, o sală de muzică, dormitoare sau camere de relaxare.

Istoria castelului se întinde pe mai bine de 500 de ani, iar în jurul lui, pe o suprafață de 10 hectare, se întinde Parcul Dendrologic, printre cele mai vechi din România.

Dacă te afli în Carei, nu ai cum să ratezi aceste două obiective impresionante. Parcul este rezervație naturală și s-a înființat când cetatea a fost transformată în castel. Aici vei găsi peste 200 de arbori și arbuști exotici.

Tot în Carei poți vizita monumentul ostașului român, un simbol al luptelor din al Doilea Război Mondial și al victoriilor obținute la final.

Se află în centrul orașului și în fiecare an, pe 25 octombrie, de ziua Armatei Române, se fac ceremonii militare și religioase.

Dacă tot te afli în oraș, fă o vizită la ștrandul termal Carei, un loc perfect pentru relaxare.

Apa din bazine are o temperatură între 32 și 38 de grade, așa că poți veni în orice sezon. Sunt piscine cu tobogane, bazine pentru copii, spații amenajată pentru masă și unități de cazare în căsuțe de lemn sau zonă de camping.

Biserica Luterană este un obiectiv turistic ce datează de la începutul anilor 1800. Locul este unul de o frumusețe aparte, care te liniștește și te face să apreciezi prezentul.

Stațiunea Tășnad

Stațiunea Tășnad este una dintre cele mi frumoase destinații turistice din Satu Mare. Oamenii vin aici pentru apele termale, dar și pentru relaxare.

Apa termală din Tășnad este recunoscută pentru conținutul său bogat în minerale și proprietățile sale benefice pentru sănătate. Aceasta are efecte terapeutice asupra afecțiunilor reumatice, dermatologice și respiratorii, fiind utilizată în tratamente balneare. Stațiunea are o mulțime de facilități pentru tratamente și relaxare, inclusiv bazine cu apă termală, piscine, jacuzzi-uri și saune.

Dar aici nu vin doar persoanele care au nevoie să trateze o afecțiune, ci și cei care sunt în căutare de un loc cu adevărat spectaculos unde să se relaxeze. Aici se fac terapii și proceduri spa, masaje și îngrijire corporală.

În plus, există și posibilități de agrement și divertisment în Tășnad. Stațiunea dispune de facilități sportive, cum ar fi terenuri de tenis, fotbal sau volei, precum și terenuri de joacă pentru copii.

Poți să explorezi împrejurimile stațiunii prin plimbări în natură, ciclism sau poți pescui în Lacul Tășnad, un lac natural situat în apropiere.

Stațiunea Tășnad poate fi vizitată pe tot parcursul anului, oferind o oază de relaxare și un loc în care sunt tratate tot felul de afecțiuni.

Satu Mare este un loc pe care trebuie să îl vizitezi măcar o dată în viață. Pe lângă obiectivele turistice și naturale super populare, județul este ca o comoară pe care mii de turiști o descoperă constant.

Articol recomandat de sport.ro
"Scandalos!" Motivul pentru care Istvan Kovacs ar fi fost trimis acasă imediat după grupele EURO 2024
"Scandalos!" Motivul pentru care Istvan Kovacs ar fi fost trimis acasă imediat după grupele EURO 2024
Citește și...
Țara care impresionează turiștii: De la istoria și cultura unice, la baloanele cu aer cald și cele mai vechi clădiri din lume
Țara care impresionează turiștii: De la istoria și cultura unice, la baloanele cu aer cald și cele mai vechi clădiri din lume

Turcia este una dintre destinațiile preferate de români, atunci când aleg să petreacă vacanța în altă țară. Dacă vrei mai mult decât hoteluri all-inclusive, iată ce poți vedea în Turcia, o țară impresionantă. 

Ce vor păți turiștii care își fac nevoile în mare. Decizie ciudată a primăriei din Marbella
Ce vor păți turiștii care își fac nevoile în mare. Decizie ciudată a primăriei din Marbella

Orașul Marbella îi va amenda cu 750 de euro pe turiștii care urinează de pe dig sau de pe mal în mare, însă nu și pe cei care fac acest lucru în apa propriu-zisă, au anunțat autoritățile locale.

 

Tot mai multe hoteluri și pensiuni din România acceptă turiști cu câini și pisici: ”Le oferim ce vor ei”
Tot mai multe hoteluri și pensiuni din România acceptă turiști cu câini și pisici: ”Le oferim ce vor ei”

Vacanța pe litoral cu prietenul necuvântător devine o normalitate și la noi în țară. Pentru că solicitările cresc, tot mai multe unități de cazare de la malul mării oferă acum această facilitate.

Recomandări
Momentul în care s-a tras asupra lui Trump la mitingul din Pennsylvania.
Momentul în care s-a tras asupra lui Trump la mitingul din Pennsylvania. "Glonțul mi-a străpuns urechea". VIDEO

O persoană înarmată a tras, duminică, cu arma spre Donald Trump, în timpul unui miting electoral deșfășurat în Butler, Pennsylvania.

Donald Trump, rănit de un glonț în timpul atacului din Pennsylvania. Două persoane, printre care și atacatorul, au fost ucise
Donald Trump, rănit de un glonț în timpul atacului din Pennsylvania. Două persoane, printre care și atacatorul, au fost ucise

Candidatul republican la președinția SUA, Donald Trump, 78 de ani, a anunțat că a fost împuşcat în urechea dreaptă, sâmbătă, în timpul atacului care a avut loc la mitingul său electoral din Pennsylvania, informează AFP, citată de Agerpres.

Sinceritate dezarmantă a Kievului: Au existat mai multe tentative de asasinare a lui Putin. Cine era să-l ucidă după invazie
Sinceritate dezarmantă a Kievului: Au existat mai multe tentative de asasinare a lui Putin. Cine era să-l ucidă după invazie

Şeful informaţiilor militare din Ucraina, Kirilo Budanov, a afirmat sâmbătă că au existat mai multe tentative de asasinare a preşedintelui rus Vladimir Putin, transmite DPA.