Mlaștini transformate în atracții turistice. Cât a costat investiția
Aflate departe de agitaţia urbană, zonele mlăştinoase au început să fie tot mai vânate de investitori.
Pentru că oferă peisaje sălbatice şi mai ales linişte, locurile au fost transformate încet, încet în oaze de relaxare. Astfel, în jurul băltoacelor au apărut zone de agrement cu foişoare, pontoane, locuri pentru picnic, echitaţie sau centre spa, care atrag anual mii de turişti.
Mai multe imagini în galeria foto
Mlaştinile de lângă Bod, judeţul Braşov, au fost amenajate într-un loc perfect pentru relaxare. În urmă cu aproape 20 de ani, aici era o zonă abandonată, transformată de localnici în rampă de gunoi.
Turist: "Tot pe aici am copilărit de când eram mic, numai că nu erau chestiile astea. Pustiu, nu era nimic. E mai ok, ai unde să ieşi cu copiii, să se joace, să cheltui banii".
Turist: "Sunt căsuţe, iarba e tunsă, e frumos. Stau la pescuit să mă relaxez. Mai facem un grătar dacă ne e foame".
Acum zona e schimbată total. Atracţia principală e centrul de echitaţie. Pentru 80 de lei pe oră, iubitorii de cai pot face trasee călare în natură, iar pe cei mici îi aşteaptă plimbări cu poneii: 30 de lei pentru o jumătate de oră.
Malurile mlaştinii au fost transformate în locuri perfecte pentru picnic sau pescuit. Bălţile sunt bogate în somn, crap, ştiuca şi caras.
Vanesa Ilie, reprezentant al investitorului: "S-au curăţat toate gunoaiele, s-au amenajat spaţiile, s-au adus foişoare, băncute, măsuţe, coşuri de gunoi".
Puţini sunt cei care ştiu faptul că şi staţiunea balneară Băile Figa din judeţul Bistriţa-Năsăud a fost construită pe locul în care în urmă cu cu câţiva ani era doar o baltă cu nămol.
Localnic: "Acolo era o păşune a bivolilor care se scăldau în băile alea, era un loc mlăştinos, apos, mai în jos era un bazin cu apă sărată în care mai aduceam noi la animalele iarna.
Nicolae Moldovan, primar Beclean: "Toată investiţia de aici se ridică la maxim 5 milioane de euro".
Turista: "Aici se scăldau bivolii şi acum ne scăldam noi, s-a făcut o investiţie frumoasă şi profitabilă. Cam 400 de lei pentru o familie cheltuim cu tot, mai ieftin ca la mare la noi".
Acum parcul balnear are multe spaţii verzi, locuri de joacă pentru copii, un centru spa, un bazin rustic cu nămol şi un lac sărat, pe care turiştii pot pluti alene, pe colace şi bărcuţe gonflabile.
Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din lume!
CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!
Abonați-vă gratuit la newsletter-ul Știrile Pro TV de pe WhatsApp. Primiți în fiecare zi cele mai importante știri pe telefon!