Un incident grav dezvăluie cât de periculos e să mergi cu tramvaiul în Timișoara
Transportul cu tramvaiul în Timişoara îi pune în pericol pe călători.
O anchetă a inspectorilor de la Protecţia Consumatorului arată că mai mult de jumătate dintre tramvaiele care străbat oraşul nu au carte tehnică, iar Societatea de Transport Public nu are autorizaţie care să îi permită să facă lucrări de reparaţii şi întreţinere.
Investigaţia a fost făcută în urma unui incident grav din primăvara: un tramvai a pornit singur din staţie, după o pană de curent!
Alegeri 2024
15:07
BEC a retras materialele online ale unui candidat. Ce regulă importantă nu a respectat în propaganda electorală
14:21
Câți bani vor câștiga membrii secțiilor de votare la alegeriile parlamentare și prezidențiale. Sumele pe care le vor încasa
12:32
Cine poate deveni președintele României. Ce prevede Constituția
11:25
Cum și unde pot vota românii la alegerile prezidențiale. Ce trebuie să ai la tine când mergi la secția de vot
În aprilie, tramvaiul care a pornit singur din staţie, după o pană de curent, a lovit două maşini care circulau regulamentar şi s-a oprit într-o altă garnitură. O femeie a fost rănită.
Iar reprezentanţii societăţii de transport susţineau că la mijloc ar fi doar o eroare umană. Lucru infirmat categoric de cei de la Protecţia Consumatorului.
Claudiu Susanu, inspector-sef Oficiul Pentru Protecţia Consumatorului: "Legislaţia spune în felul următor, absolut orice serviciu către consumatori care îi pune în pericol sănătatea trebuie să fie oprit şi consumatorul să nu fie pus în această situaţie, din păcate singurul vinovat este considerat vatmanul, acea doamnă, astăzi conform datelor noi, se pare că culpa este mult mai amplă"
În urma anchetei, inspectorii au constatat că 35 de tramvaie nu au ce cauta pe șine, întrucât circulă fără carte tehnică.
În unele mijloace de transport întâlnim scaune rupte, geamuri sparte sau uşi care nu se închid în timpul mersului.
Călător: "Astea-s condiţiile, astea-s tramvaie vechi primite cadou sau ştiu eu luate la mâna a doua din 90".
Reporter: "Dvs vă simţiţi în siguranţă aici în tramvai?"
Călător: "Prefer să nu răspund".
În plus, din ancheta reiese că însăşi Societatea de Transport Public Timişoara funcţionează fără aviz de la Autoritatea Feroviară Română potrivit căruia pot repara sau autoriza garniturile, căile de circulaţie şi liniile de curent.
Reprezentanţii societăţii de transport în comun recunosc greşeală, dar spun că vor remedia problema. Până atunci, tramvaiele vor funcţiona fără aviz tehnic.
Cosmin Bradu, purtător de cuvânt Societatea de Transport Public Timişoara: "Am întârziat, e adevărat, dar între timp documentaţia a fost depusă şi este vorba de o chestiune de câteva zile până când vom primi această autorizaţie.
Nicolae Robu, primarul Municipiului Timişoara: "Noi putem să scoatem din uz acele tramvaie peste noapte şi să lovim puternic în transportul public al oraşului. Ceea ce a depins de noi am făcut"
Călătorii care circulă frecvent cu tramvaiul aşteaptă veşti bune de la autorităţi.
Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din lume!
CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!
Abonați-vă gratuit la newsletter-ul Știrile Pro TV de pe WhatsApp. Primiți în fiecare zi cele mai importante știri pe telefon!