Parcul Natural Bucegi, destinatia perfecta de vacanta pentru cei care iubesc natura. Principalele obiective turistice

22-05-2014 20:29


Masivul Bucegi ascunde locuri salbatice, de o frumusete ireala, pe care trebuie sa le descoperiti in vacanta. In zona de sud a masivului se afla o spectaculoasa cariera de piatra rosie, o cascada cu izvoare magice si cele mai inguste chei din Europa.

Putinii turisti care au aflat de aceste frumuseti au plecat de acolo incantati.

Soseaua Sinaia-Targoviste va conduce spre un loc de vis din Bucegi. Trebuie numai sa cotiti spre munte, la indicatorul care arata drumul spre Parcul Natural Bucegi. Masina va este de folos numai pana la lacul Bolboci, de unde puteti porni la pas spre "Podul cu Flori" - o cariera de calcar ce merita vazuta macar o data in viata.

"Aici a fost varful Zanoaga, avea 2.240 de metri inaltime, de unde s-a retezat tot varful si s-a facut o cariera de piatra pentru barajul Bolboci", explica ghidul unor turisti.

Numai vantul, vulturii si susurul apei tulbura linistea acestui loc.

"Este foarte frumos, ceva ce nu am mai vazut niciodata", spune Hector Gonzales, turist.

"Nu se mai gaseste asa ceva nicaieri, ne place foarte mult peisajul", spune o alta turista.

In aceasta zona superba si salbatica nu au aparut inca pensiunile, hotelurile si restaurantele. Dar gasiti usor gazduire la stana, unde veti fi primiti cu bucurie la masa de ciobani.

Dupa inca doua ore de mers la pas, ajungeti la cascada celor 7 izvoare, o minune a naturii care va va lasa fara grai. Oamenii muntelui spun ca de aici isi luau dacii apa si, odata cu ea, forta si energia.

"Se spune ca Zamolxis a baut apa din aceste izvoare si cine bea apa din aceste izvoare se vindeca de orice boala", explica un turist.

Cei care vor sa ajunga in acest colt de Rai se pot caza la cabanele Bolboci, Zanoaga sau Scropoasa. O camera costa intre 25 si 50 de lei de persoana, pe noapte.

VIDEO PROTVPLUS.RO