Mai mulți turiști în Poiana Brașov decât în alți ani. O familie poate plăti chiar și 2.000 lei/zi

05-02-2021 19:13


Restricţiile de călătorie impuse de criza sanitară au adus în acest an mai mulţi turişti în Poiana Braşov dispuşi să dea oricât pentru un sejur, spre deosebire de alte ierni.

Cheltuielile pe zi pot ajunge şi la 2.000 de lei pentru o familie cu un copil, dacă oamenii aleg să se cazeze lângă pârtie şi vor tot confortul. Dacă vi se pare exagerat, puteţi să vă cazaţi şi cu 100 de lei pe noapte, în vile şi pensiuni.

Cristian va sta 10 zile în Poiana Braşov, împreună cu soţia şi copilul lor. Sejurul lor costă peste 20 de mii lei.

Cristian: „Cazarea pe noapte, cu mese, cu skipass pe zi? Probabil în jur de 2.000 de lei pe zi”.

Nu le pare rău, sunt în vacanţă şi nu vor să-şi refuze nimic.

Cristian: „Este mult, probabil pentru alţii e foarte mult. E bine că ne permitem şi putem să ducem cheltuielile astea”.

E mult, spun inclusiv turiştii care înainte de pandemie îşi petreceau vacanţa de iarnă în Franţa sau Austria.

Turist: „Foarte scump, nu scump. Foarte scump. De la cazare, restaurante, preţuri la mâncare, preţuri de transport, acces la pârtie”.
Reporter: „Și totuşi alegeţi un sejur în Poiană”.
Turist: „Da, pentru că trebuia să mergem în Ucraina, la Bukovel, sau la Bansko, dar dacă nu putem, ne facem patrioţi”.

La hotelurile de top, o cameră dublă costă 1.500 de lei pe noapte, iar o masă pentru două persoane, cu două feluri, desert, un vin şi cafea, circa 200 de lei.

Turist: „Cam 300 de euro am plătit. Cazarea şi micul dejun, restul e contracost. Masajele sunt între 100 şi 200 lei. Este scump, dar dacă opţiunile sunt limitate...”.

Un hotel cu 127 de camere este ocupat aproape în totalitate. Oamenii plătesc pentru design deosebit cu lemn masiv, servicii, dar şi pentru faptul că, din pat, ajungi imediat pe pârtie.

Pentru turiști, este relaxant ca după o zi pe pârtie să steaîn jacuzzi, într-un cadru restrâns, sub cerul liber, cu pădurea alături. De aceea, este poate una dintre cele mai căutate facilităţi de către turiştii care ajung în Poiana Brașov.

Există însă şi variante pentru cei care vor să schieze fără să se împrumute. Unii turişti, de exemplu, aleg vile aflate mai departe de pârtie, cu bucătărie proprie.

Turistă: „În jur de două mii de lei, în trei zile, pentru patru persoane”.
Reporter: „Sunt şi variante accesibile în Poiana Brașov?”
Turistă: „Da, sunt, dacă ştii să le alegi din timp”.

Într-o astfel de vilă, o noapte de cazare costă 170 lei de persoană.

Ștefan Cosmin Pricopie, administrator de vilă: „Avem saună, cafea şi ceai incluse, avem loc unde oaspeţii au posibilitatea să îşi gătească, parcare şi sală de joacă pentru copii”.
Reporter: „Grad de ocupare în perioada asta?”
Ștefan Cosmin Pricopie: „Este de 100%”.

Astfel de opţiuni se găsesc pe site-urile de rezervări, dacă le căutăm cu răbdare. De pildă, o vilă care dispune de toate facilităţile poate fi închiriată integral de opt persoane cu o 1.000 de lei pe noapte. Adică 125 lei de persoană.


VIDEO PROTVPLUS.RO