Locurile bântuite din Bucureşti. "Spiritul e lângă tine şi îţi face semn"

27-10-2019 09:31

Pentru că Halloween-ul se apropie cu pași repezi, în Capitală, curioșii, dar și pasionații de povești înfricoșătoare au pornit într-o călătorie plină de mister.

Oameni de toate vârstele s-au costumat corespunzător și au bătut străzile în lung și în lat, în căutarea locurilor bântuite din oraș.

Evenimentul a avut loc simultan și în alte orașe din Europa.

Participant: „Spiritul e iar lângă tine și îți face semn să îl urmezi pe dreapta pe trotuar. Va trebui să facem cumva la stânga de pe trotuar"

Mii de tineri, unii dintre ei costumați de Halloween, au pornit în căutarea poveștilor mai puțin știute din Capitală. Fiecare locație le-a adus o poveste de groază, urmată de indicii către urmatorul loc bântuit.

Participant: „Te trimite la casele alea, trebuie să găsești hinturi și să continui povestea"

Jocul a fost contra-cronometru și, în numai o ora și jumătate, au urmărit mai multe destinații, aflate pe un traseu de 3 kilometri.

Participant: „Povestea în sine este foarte interesantă"

Participant: „Era o poveste cu un copil care a încercat să iasă din casă, fiind al 11 copil adoptat și și-a omorât mama. Chestia asta a fost un pic cam scary"

În căutarea locurilor bântuite și a celor mai înfricoșătoare povești locale au pornit și mii de tineri din 15 orașe din Europa. Ghidați de această aplicație românească au descoperit poveștile ascunse din orașele lor.

Vasi Tănase, aplicația Questo: „Evenimentul se desfășoară și în Germania, Franța și Marea Britanie”.

Reporter: „Cât costă acest traseu?”

Vasi Tănase, aplicația Questo: „În București de exemplu este 30 de lei pentru un grup de până la patru persoane. În alte orașe este 10 euro".

În România, evenimtentul aflat la a treia ediție s-a organizat și în orașe precum Brașov, Cluj-Napoca și Iași.


VIDEO PROTVPLUS.RO