Locuri de evadare din oraş în jurul Capitalei. Puţini ştiu de ele

Ultima actualizare: 01-01-2021 19:52

În următoarele zile libere puteţi evada din case în aer liber în locuri unde puteţi păstra liniştiţi distanţa față de ceilalţi.

Avem şi câteva ponturi pentru cei care nu vor să plece departe de oraş şi nu sunt nevoiţi să se cazeze. Iată, ce se întâmplă în jurul capitalei.

Aceşti turişti de zi bat mingea ca nişte copii într-un complex, din Ogrezeni, judeţul Giurgiu, la doar 45 de minute de Capitală. Păunul cu coadă înfoiată a făcut spectacol în faţa lor.

Andreea Andrei, Turista: "Vin cu copiii foarte des aici. Este un loc superb, liniştit, avem foarte multe activităţi pentru copii: leagăne, teren de sport, tobogane, lac de pescuit".

Maria Ioniță, Administratorul Complexului: "Puteţi face multe, multe activităţi: cum ar fi karturile, bicicletele, terenul mare de sport din spate, avem piscină, acoperită şi încălzită, saună, jacuzzi, avem sală de bowling cu 2 piste, dar în acest moment sunt închise”.

Pentru a intra în complex aveţi nevoie de o rezervare.


O noapte de cazare costă 75 de euro, cu micul dejun inclus.

Şi în nordul Capitalei, la Snagov, găsim un loc aparte. Casele cu prispă, vechi de 100 de ani, au fost aduse bucată, cu bucată din Maramureş şi reasamblate aici. Mica fermă cu cai şi porci de mangaliţa este însă atracţia principală.

Turistă: ”Când am ajuns prima dată aici, acum 3 ani, n-am mai vrut să plecăm. Cred că, în primul rând, sunt atrasă de această linişte, pentru că plecăm din Bucureşti dintr-o forfotă generală şi tindem să ne găsim liniştea".

Turiştii pot vizita aici şi-un muzeu al satului însă şi restaurantul are au farmec anume.

Cristian Dumitrescu, proprietarul complexului agroturistic: "Masa este din Evul Mediu, cumpărată din Italia, fără să mă gândesc la dificultatea de a o aduce, că are peste 500 de kg".

În Căciulați, Ilfov, în schimb, la această vilă puteţi veni doar dacă o închiriaţi integral, pentru două nopţi.

 

 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO