Cât costă un Revelion în Deltă, fără petrecere sau foc de artificii

30-12-2020 17:49


Dacă nu v-aţi făcut încă planuri pentru Revelion şi vreţi să intraţi în linişte în noul an vă propunem o destinaţie izolată: Delta Dunării.

În ecosistemul unicat în Europa veţi începe vacanţa cu o călătorie cu barca pe canale, iar de pe masa de sărbătoare nu vă vor lipsi preparatele din pește. Petrecerile sunt însă interzise, iar focurile de artificii vor fi înlocuite de spectacolul unic pe care soarele îl dă, la apus.

Chiar dacă suntem în decembrie, nu vă gândiţi că dacă mergeţi cu barca pe Dunăre o să îngheţaţi. Gazdele s-au pregătit şi pun la dispoziţia oaspeţilor ambarcaţiuni acoperite şi încălzite pentru plimbările pe canele ori transferul de la Murighiol sau Tulcea.

În Deltă, puteţi să vă cazaţi în hotelurile şi pensiunile din Sf. Gheorghe, Crişan, Murighiol ori Tulcea. Unele oferă pachete all inclusive. Nu vor fi organizate petreceri, dar veţi putea să mergeţi într-un safari în pădurea Letea ori să vă bucuraţi de peisajul Beniamin Crăciun, Manager Hotel: "Cred că trebuie să descoperim ceva nou chiar şi cu această pandemie. Să descoperim delta în timpul sezonului rece pentru că este liniştită, este frumoasă, avem toate condiţiile pentru oaspeţii noştri ca ei să se simtă foarte bine veniţi".

Dragoş Anastasiu, Proprietar Hotel: "Dunărea în perioada asta este albastră, de jur împrejur tot ceea ce înseamnă stuf este auriu, cerul în mare parte acolo este albastru, tot ce se întâmplă de jur împrejur este absolut fascinant din punct de vedere al naturii".

Preţurile pachetelor de trei zile - cu totul inclus - pornesc, de Revelion, de la 250 de euro pentru o personă. În aceşti bani aveţi inclus şi vestitele preparate pescăreşti gătite de gospodine iscusite. Peştele îl puteţi prinde singuri.

Cătălin Tibuleac, Asociaţia de Promovare a Deltei Dunării: "Pescuitul poate face deliciul petrecerii unei vacanţe în Delta Dunării. Nu în ultimul rând, să nu uităm de tradiţii, gastronomie locală".

Potrivit Institutului Naţional de Statistică - în decembrie, anul trecut - aproape 3 mii de turişti şi-au petrecut sărbătorile de iarnă în Delta Dunării. Anul acesta, se estimează că vor fi doar câteva sute. Chiar dacă au cereri, unii dintre hotelieri au decis să nu deschidă de Revelion.

Mihaela Găină, Administrator Hotel: "Datorită ultimelor măsuri impuse nu se poate organiza în mod normal aşa cum îşi doreşte toată lumea să petreacă de Revelion şi atunci nu are niciun rost!"

Anul acesta, în loc de focul de artificii, cei care vor merge în Delta Dunării de Revelion sunt invitaţi să admire apusul. A doua zi, dis de dimineaţă - noul noul an îl puteţi începe cu un răsărit pe plaja Sf. Gheorghe.

 


VIDEO PROTVPLUS.RO