Locul unde turiștii care nu se cunosc împart camerele și livingul: „Ador locul ăsta”
Hostelurile apreciate până acum pentru tarifele mici încep să câştige simpatia turiştilor. Proprietarii le-au amenajat cu stil şi îi încurajează pe oaspeţi să se cunoască.
Turiştii dorm în camere comune și își petrec timpul în acelaşi living, unde leagă prietenii.
Ideea de bază într-un hostel este să petreci cât mai mult timp împreună cu ceilalţi care se cazează acolo. Turiştii împart atât dormitorul, cât şi sufrageria, chiar dacă nu se cunosc între ei.
Alegeri 2024
19:35
Cine ar putea deveni noul președinte al României. Aceeași persoană, două sondaje diferite
16:15
Lider PSD, răspuns pentrul Lasconi, în cazul George Simion și interdicția lui la Chișinău
20:15
Candidații la prezidențiale fac coadă la Nicușor Dan. După Kelemen Hunor, primarul se întâlnește și cu Marcel Ciolacu
20:57
Ioan Chirteş a explicat de ce liderul AUR, George Simion, are interzis în Ucraina şi Republica Moldova: "Sunt dovezi clare!"
Turist: "E minunat pentru că te poţi întâlni cu oameni foarte interesanţi, la hotel eşti mai izolat, ai camera ta, nu neapărat socializarea este o componentă acolo."
Cosmin şi Irina au închis școala de arte pe care o deţineau în Bucureşti şi conduc un hostel în Poiana Braşov.
„Am vrut să mergem pe ideea de relaxare, suntem lângă pădure, din spatele casei pornesc o grămadă de trasee de drumeţie."
Un pat costă 60 de lei.
Turist: "Îmi place faptul că forţează intimitatea între oameni şi ajungi să cunoşti oamenii mult mai bine decât îi apreciezi în condiţiile de cazare uzuale.”
Iar un hostel din Braşov ne duce cu gândul la o cabană. Are 11 paturi, băi moderne şi o bucătărie complet utilată.
În curtea hostelului, invadată de flori şi verdeaţă, sunt şi 5 bungalow-uri care pot fi folosite de turiştii care vor intimitate. Câteva tinere din Elveţia preferă, totuşi, livingul.
Aline Bogt, turistă: "Cred că este foarte drăguţ, am ales bungalourile. Sunt cam micuţe, dar e şi vina noastră pentru că am plecat cu valize foarte mari."
Zoltan Prodan, reprezentant hostel: "În luna iunie am avut avut aproape toată luna casa plină. După ora 10-11 recomandăm să păstreze liniştea şi muzică la un nivel ambiental."
Hosteluri sunt şi pe litoral. Cele mai multe în Vama Veche.
Livia Martin, administrator hotel: "În special străinii sunt mai open mind în legătură cu dormitoarele comune. Avem oameni care au stat aici o lună, avem oameni care nu mai pleacă."
Turistă: "E pace, e iubire aici. E ca la hotel California, te cazezi, dar nu mai pleci! Am venit inițial pentru trei nopţi şi au trecut două săptămâni de atunci. Iată-mă încă aici, ador locul ăsta."
Cei care se cazează la hostel trebuie să-şi ia în bagaje doar strictul necesar: nu pot umple camera comună cu haine, pantofi şi alte obiecte personale.