Locul din Romania cu cascade, paduri verzi si apa de un albastru infinit. Canadian: "Am vazut poze si ne-am dorit sa venim"
In Parcul National Cheile Nerei Beusnita puteti gasi peisaje splendide, trasee de o frumusete nebanuita si natura in starea ei pura, neatinsa inca de oameni.
Pe Cheile Nerei, trecatorii nu stiu ce sa admire mai intai: cascadele, padurile verzi sau apa de un albastru infinit.
Pe traseul de drumetie, prima data trebuie sa va opriti la Cascada Vaioaga. Locul pare neatins de lume.
Reporter: "De unde veniti?"
Turista: "Din Toronto."
Reporter: "Cum vi se pare zona asta?"
Turista: "Superb, foarte frumos. Am fost la Orsova la Dunare la Cazane si de acolo am venit aici si acum mergem pe Transalpina. Intotdeauna am vazut poze si ne-am dorit sa venim sa vedem."
Turista:"Este foarte dragut nu am mai fost in afara Bucurestiului inainte si e foarte frumos sa vad si alte parti din Romania. Imi place foarte mult."
Tot aici este si Ochiul Beiului, apa cu o culoare fermecatoare si o poveste aparte. Una dintre legende spune ca un tanar turc s-ar fi indragostit de o fata din aceasta zona. Tatal lui insa nu a fost de acord cu iubirea celor doi asa ca a poruncit ca tanara sa fie ucisa. Baiatul a suferit atat de tare incat hotarat sa isi dea viata pentru ea. Albastrul apei este de fapt albastrul ochilor lui.
Turist: "Superb am vazut Ochiul Bei, foarte frumos, totul de fapt toata zona este foarte frumos.
Reporter: "Cum e sa va plimbati cu bicicleta pe aici cu bicicletele?"
Turist: "Foarte frumos"
Cuplu: "Oooo superb! Superb!"
Reporter: "De unde sunteti?"
Cuplu: "Din Bucuresti. Ieri am fost la Cazanele Dunarii si azi am venit aici."
Reporter: "Merita?"
Cuplu: "Sigur, merita."
Puntile suspendate sunt o adevarata provocare,
Iar pentru tunelurile sapate in piatra, trebuie sa aveti incaltaminte potrivita pentru trasee montane.
Marinel Lazar, Parcul National Cheile Nerei Beusnita: "Au fost construite de oamenii din Sasca Romana pe vremea Imperiului Otoman pentru a ajunge la morile de apa de pe Valea Beiusului si scurteaza distanta cu 20 de kilometri. Sau o alta varianta ar fi ca sunt facute de armata romana cand au urcat pe Valea Almajului pentru ca sunt si alte tunele pe Valea Almajului."
Pentru vizitatorii care vin cu cortul, exista un camping, restul gasesc cazare in cele doua vile ale Ocolului Silvic sau la pensiunile aflate la aproximativ 20 de kilometri distanta.