Locul din Romania care concureaza cu Austria in topul preferintelor strainilor: "Descopera o rezervatie unica in Europa"
Sarbatorile de Paste petrecute in Apuseni concureaza oricand cu o vacanta petrecuta in Austria. Asta spun turistii din toata Europa care sunt asteptati in Valea Ariesului.
Gazdele vor face special paine coapta pe vatra, sarmalute in foi de varza, dar si pastrav de munte, la gratar. Locul in sine este vestit si pentru Dealul Melcilor, o zona plina de cochilii fosilizate, vechi de milioane de ani.
La peste 1000 de metri altitudine, in creierii Apusenilor, camerele sunt primenite, iar in bucatarii se face antrenamentul general. Musafirii vor gusta curand sarmale motesti, fierte in ceaun cu afumatura de porc. In paralel, cuptoarele sunt arse pentru a coace painea cu coaja dulce si crocanta.
Dinu Pasca, propietar pensiune: "Turistii care vin sa petreaca sarbatorile pascale la noi sunt din tara, dar avem si turisti din Franta cu care vom merge pe munte, vom ciocni un ou, vom vizita obiectivele turistice si vor vedea frumusestea Apusenilor. Se mai tin inca traditiile de Paste se tine toaca la biserica, se face slujba invierii la ora 12."
In localitatea Vidra de Sus, pe Valea Ariesului, camerele sunt decorate in stil rustic. Aici pastravul cu un sos special este fala casei. Langa, merge de minune un vin rosu.
Ca sa isi traga sufletul dupa masa musafirii pot merge pe dealul cu melci. In urma cu milioane de ani, aici era o mare intinsa.
Claudia Pogan, localnica: "Turistii care ajung in Muntii Apuseni descopera o rezervatie naturala unica in Europa, cu o vechime de 65-70 de milioane de ani dealul cu melci unde pot fi vazute urme, cochilii ale melcilor dovada ca aici a fost un fund de mare."
Turista: "Zona ii minunata, oamenii sunt primitori, peisajele care sunt extraordinare, relaxare maxima, paraul care ii ceva de vis."
Turista: "Ce ma atrage verdeata, brazii, aerul. Peisajele sunt superbe."
Pesterile din vecinatate adapostesc colonii unice de lilieci si sunt extrem de interesante.
Preturile la cazare pornesc de la 80 de lei pe zi si pot ajunge pana la 150 de lei. Ca o curiozitate cei care vor participa la slujba de inviere pot sa ia lumina chiar de la bisericuta in care a fost botezat Avram Iancu.