Primul sat plutitor din Romania. Locul unde o noapte de cazare costa 250 de lei si care atrage turisti din toata tara

Dată publicare: 03-09-2016 18:56
Dată actualizare: 06-09-2016 07:15


Avem inca parte de o vreme buna asa ca ar fi pacat sa nu luam tara la pas si ne bucuram de natura. Clisura Dunarii de exemplu este o destinatie incantatoare, iar acolo o sa gasiti printre altele primul sat plutitor din Romania.

Din acel loc se poate admira in voie tot defileul. Turistii spun ca este minunat sa te trezesti dimineata si sa dai cu ochii de Dunarea scaldata in soare.

Turist: E o zona foarte frumoasa. Am venit si noi in zona ca nu am mai fost.
Reporter: De unde sunteti?
Turist: Din Timisoara.

Daca ajungeti in zona defileului, aveti o multime de lucruri de vazut.

Cosmin Cojocinescu, reprezentant Parcul National Portile de Fier: ''Trasee montane care ofera puncte de belvedere, cum ar fi cele de la Cazanele Mici, Cazanele Mari, sunt cele mai accesate trasee turistice si mergand catre Caras, in zona in care ne aflam, avem trasee inclusiv depre istoria morilor de apa."

In judetul Caras-Severin, mai exact in localitatea Berzeasca, deasupra apei plutesc acum zeci de bungalouri, toate utilate modern.

Reprezentant: Coltar, televizor o masuta si scaun.
Reporter: Sus e dormitorul?"
Reprezentant: Da, sigur, cu aer conditionat.

Asa arata primul sat lacustru din Romania. Pentru a va caza aici va trebui sa platiti 250 de lei pe noapte. Intr-un bungalou este loc pentru patru pesoane.

Turista: "Superb, jos palaria in fata celor care au avut idea!"

Turiste: "Noi am venit din Ploiesti sa vizitam zona si ne-am oprit aici. Liniste, tot ce iti doresti... si pentru pescari e super."

Stana Liubimirescu, administratora satului lacustru: "Suna din toata tara, avem din Iasi, Bacau, Oradea, Constanta, deci din toata tara."

La cativa kilometri distanta, tot pe Clisura, gasim o pensiune care are si piscina. Aici ai senzatia ca inoti deasupra Dunarii, spun oamenii.

O noapte de cazare in zona porneste de la 80 de lei si urca pana la doua-trei sute de lei, pentru o camera dubla, cu mic dejun inclus.

 


VIDEO PROTVPLUS.RO