Intoarcere in timp cu un secol pe Valea Moldovei. Pretul pentru o noapte ca pe vremuri intr-un stat bucovinean
Intr-o societate nebuna, in care cu greu mai tii pasul cu tehnologia care a ajuns sa ne controleze, tot mai multi oameni simt realmente nevoia sa se intoarca in anii fericiti ai copilariei sau, de ce nu, si mai demult.
Pentru ei special, pe Valea Moldovei a fost reconstruit un sat bucovinean, asa cum era el in urma cu un secol: cu lavite, oale de lut si covoare de lana. Calatoria intr-o astfel de lume te vindeca de griji, macar pentru cateva zile.
In comuna Breaza din judetul Suceava casele vechi de peste un veac au fost adunate de pe crestele din jur si remontate laolata pentru a recrea atmosfera de la sfarsitul secolului al XIX-lea.
Alegeri 2024
10:00
Ce averi au candidații la alegerile prezidențiale. De la terenuri și case până la lingouri de aur, bijuterii și tablouri
17:07
Alegeri prezidențiale 2024. George Simion și Elena Lasconi, luptă strânsă pentru locul doi - sondaj la comanda USR
21:03
Reacția lui Simion după Kievul a dezvăluit de ce nu are voie în Ucraina. Liderul AUR, apel către serviciile secrete
20:15
Document. Motivul pentru care George Simion a fost interzis în Ucraina. Guvernul României a publicat răspunsul Kievului
"Am refacut barna cu barna, am insemnat, am numerotat pe fiecare barna si am transportat-o cu muncitorii din sat, am adus-o si am montat-o in locul asta", a povestit Viorica Macovei, administrator pensiune.
Incaparile in care sunt poftiti oaspetii sunt decorate cu oale de lut si costume populare bucovinene, iar mancarea se face numai in cuptoare cu plita.
"Parca simti povara anilor, parca am intrat intr-o alta lume. E ceva incredibil", este de parere Florin Avrigeanu.
"Eu am vrut sa-i arat fetitei mele ca asa era si la bunica mea. Noi ne-am cam dezobisnuit, dar in rest foarte multa liniste. Nici cateii nu i-am auzit. Si dimineata ne-am trezit cu cocosul cantand", a spus o alta turista, Diana Oglinzeanu.
In schimb, la 3 kilometri de orasul Campulung Moldovenesc, o familie a recreat intr-un complex turistic atmosfera din vremea dominatiei austro-ungare.
"Mi-am dorit sa strang tot ceea ce ne-au lasat austriecii, atata timp cat au fost pe meleagurile noastre si ne-au educat", a declarat Doina Savin, proprietara pensiunii.
"Tot mobilierul e vechi de circa 100 de ani. Aceste paturi le-am reconditionat, sunt paturi originale, in care au dormit strabunii nostri", a spus si Ciprian Savin, proprietarul pensiunii.
Ca sa intre in joc, cei care au poposit aici au imbracat straiele populare.
Cazarea costa intre 150 si 200 de lei de persoana pe noapte, insa nu mai platiti mancarea. In plus, beneficiati si de cateva plimbari cu trasura.