Idei de vacanță fără caniculă. Peștera Scărișoara din județul Alba găzduiește cel mai mare ghețar subteran din lume
Mergem acum într-o călătorie rece, prin peșterile din zona Munților Apuseni. Dacă v-ați săturat de caniculă, trebuie să stiți că la mare adâncime temperatura nu trece de 7 grade. Iar peisajul este unul de vis.
Peștera Scărișoara, din județul Alba, găzduiește cel mai mare ghețar subteran din lume.
La peste 60 de metri adâncime, peisajul „înghețat” îți taie răsuflarea și este un refugiu perfect pentru canicula de-afară. Dacă vă gândiți să vizitați giganticul frigider, trebuie să vă luați haine groase la voi, pentru că temperatura nu depășește 0 grade.
Alegeri 2024
19:35
Cine ar putea deveni noul președinte al României. Aceeași persoană, două sondaje diferite
16:15
Lider PSD, răspuns pentrul Lasconi, în cazul George Simion și interdicția lui la Chișinău
20:15
Candidații la prezidențiale fac coadă la Nicușor Dan. După Kelemen Hunor, primarul se întâlnește și cu Marcel Ciolacu
20:57
Ioan Chirteş a explicat de ce liderul AUR, George Simion, are interzis în Ucraina şi Republica Moldova: "Sunt dovezi clare!"
Turistă: „Dacă e să comparăm canicula din orașe cu zona asta mirifică, e de preferat să ne petrecem zilele aici și întotdeauna muntele ne salvează de zilele toride”
În plin sezon, Ghețarul de la Scărișoara este vizitat de peste 100.000 de turiști, atât din țară, cât și din străinătate.
Turistă din California: ”Noi venim din California. Nu prea avem peșteri în California și acolo ne adăpostim de căldură în ocean. Aici în România ne adăpostim de căldură la ghețar și în peșteră unde temperatura e mai mică și confortabilă”.
În zonă găsim și „Poarta lui Ionele”, o peșteră care-i surprinde pe turiști cu o intrare de 12 metri înălțime. Locul găzduiește și o colonie de lilieci, iar temperatura se oprește pe la 7 grade.
Localnic: "Stau aici, că e răcoare, nu e cald ca afară, bate vântul, că sunt pietrele astea și e răcoare."
Cristian Ciobotărescu - ghid turistic: ”Invităm turiștii să viziteze zonele acestea de peșteri în perioada asta de caniculă și să viziteze cheile și văile, și pădurile. Confortul termic este mult mai bun decât zonele cu betoane și asfalt din oraș."
Pentru ambele, un bilet la intrare costă 15 lei pentru un adult și 10 pentru copii.