Festival în plină stradă la Koln, timp de 6 zile. Oamenii celebrează „al cincilea anotimp”

Ultima actualizare: 01-03-2019 11:13

La Koln, joi s-a dat startul unei petreceri de stradă care ţine şase zile. Este vorba despre carnavalul dinaintea Postului Paştelui catolic. Apogeul va fi luni, dar oamenii s-au distrat straşnic încă de joi.

Exact la ora 11 şi 11 minute, pe o scena din Piaţa Veche, prinţul, fecioara şi fermierul au dat startul Carnavalul de la Koln, supranumit şi „al cincilea anotimp".

Cele trei personaje conduc festivităţile încă din 1883. Piaţa se umple de Jecks, adică petrecăreţi în costume elaborate, de inspiraţie medievală. Însă oricine este liber să se costumeze oricum - singura regulă fiind aceea de a fi totuşi costumat.

„Mâine vor fi oameni obişnuiţi care se duc la birou, la lucru. Dar azi pot fi oricine!"

În următoarele zile, sunetul tobelor, coloana sonoră specifică acestui carnaval, va invada Kolnul. Şi în jurul oricărei orchestre apar instantaneu petreceri improvizate. Oameni complet necunoscuţi se prind în hore sau formează un şir de conga. Se pare că oamenii aşteptau cu nerăbdare carnavalul, căci distracţia a început în forţă din prima zi.

„Super! Suntem pentru prima oară în Koln şi ne place la nebunie."

Carnavalul de la Koln durează până pe 6 martie, dar punctul culminant este procesiunea numită „Lunea Trandafirilor”. 200 de care alegorice vor parcurge un traseu de opt kilometri, aruncând de la bord 300 de tone de bomboane pentru copii.

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Abonați-vă gratuit la newsletter-ul Știrile Pro TV de pe WhatsApp. Primiți în fiecare zi cele mai importante știri pe telefon! 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO