Iahtul "zburător", prezentat la târgul internațional din Emiratele Arabe Unite

Ultima actualizare: 28-02-2019 19:55

Iahturi, catamarane și bărci rapide - de toate găsiți la târgul internațional al ambarcațiunilor, organizat în Dubai, unde au acostat peste patru sute de vase, cele mai multe de lux.

Companiile au la dispoziție o săptămână să găsească clienți cu dare de mână. Printre atracții se numără un "iaht zburător" și un super-iaht care costă 14,9 milioane de euro.

O companie din Emiratele Arabe Unite îşi invită clienţii la o plimbare cu iahtul zburător.

Alois Vieujot, managerul companiei Enata: "Întregul corp al vasului iese afară din apă, doar aripile stabilizatoare rămân în apă. Imaginați-vă aripile unui aeroplan și puneți-le, conectate, sub cocă. Aceste aripi ridică yahtul din apă."

Realizat în întregime din fibră de carbon, cu două motoare diesel V8, fiecare generând 370 de cai putere, şi un sistem de aripi stabilizatoare, iahtul "zboară" la un metru şi jumătate deasupra apei. Şi atinge o viteză de 40 de noduri - chiar şi pe vreme rea, cu valuri mari.

Alois Vieujot, managerul companiei Enata: "Vasul va fi la un metru și jumătate deasupra oceanului, dacă valurile sunt mai mici de 1,5 m nu simți nimic. De fapt, chiar dacă sunt valuri de vreo 2 metri... Eu am navigat cu acest vas pe valuri chiar de trei metri. Și a fost extrem de confortabil."

Preţul porneşte de la 764.000 de euro, dar se adaugă câteva zeci de mii bune pentru versiunile cu dotări de top.

Un alt iaht care a atras atenţia se remarcă mai ales prin dimensiuni - 36,5 metri lungime. Propulsat de două motoare, atinge o viteză maximă de 25 noduri. O firmă faimoasă de design pentru ambarcaţiuni din Florenţa a proiectat acest mic vapor de lux. Vasul, în mare parte, poate fi configurat aşa cum îşi doreşte clientul. Şi dotările sunt personalizate. Iar preţul este pe măsura - 14,9 milioane de euro.

Tommaso Chiabra, preşedinte şi fondator Royal Yacht: "Acest vas se numește Custom Line, denumirea sugerează că este semi-personalizat. De fapt, iahturile noastre sunt personalizate într-o măsură tot mai mare, pe măsură ce tehnologia avansează."

În Dubai se va deschide anul viitor cel mai mare port de agrement din regiunea Orientul Mijlociu - Africa de Nord. Va avea mai bine de o mie de dane. Dar şi un carusel numit Ochiul Dubaiului, similar cu roata din capitala britanică - London Eye, însă mai mare.

Abonați-vă gratuit la newsletter-ul Știrile Pro TV de pe WhatsApp. Primiți în fiecare zi cele mai importante știri pe telefon!a 

 Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din România, dar și din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO