Festival dedicat gulasului, la Targu Mures. "Adevarul e ca nu ne place gratarul asa de tare, asta e mai buna"
Ce face omul atunci cand a terminat de mancat drob, oua rosii, pasca si friptura? Trage mult aer in piept si incearca apoi un gulas... mai ales ca la Targu Mures exista chiar un festival dedicat acestui preparat.
Ceaunele pline cu bucati savuroase din carne de oaie, de porc sau carnati, dar si cu fasole boabe au dat in clocot pe malul raului.
Lokodi Levente , concurent: "Tai usturoiul pentru gulas, ultima suta de metri la condimentare , ceva in stil ardelenesc cu ceafa, pulpa de porc, coaste, soric si carnati afumat Dupa cateva gratare e musai sa ai gulas la ceaun."
Cati bucatari tot atatea retete i-au facut pe cei din public sa saliveze mai ales ca au avut de unde alege. "Gulas cu carne de porc si fasole boabe, se zice babgulas, are si morcovi si ceapa, condimentele sunt un secret”, spune o bucatareasa.
Fulop Jozsef, bucatar: "La noi este o traditie am invatat de la stramosi , incercam sa facem asa incat sa fie cat mai bun si cat mai placut . Avem carnati, carne de porc, de oaie avem ceapa, gogosari multe chimion , piper, foaie de dafin
Atrasi de miros , dar si de malul apei sute de oameni au dat ocol ceaunelor. "E facut la ceaun, la aer liber, are gust foarte placut”, spune o femeie. Iar o alta o completeaza: "Adevarul e ca nu ne place gratarul asa de tare, asta e mai buna".
La final cea mai mare rasplata pentru cei care au gatit a fost sa vada ca n-a mai ramas niciun strop de gulas.
Sursa: Pro TV
Etichete: Targu Mures, mancare, gratar, bucatari, retete, gulas, ceaun,
Dată publicare:
01-05-2016 18:00