Cum s-au pregatit turistii de traditionalul gratar de la munte. "Avem de toate: mititei, bere si sistemul lui Salam"
Dupa ce au muncit cu zilele sa isi primeneasca locuintele si au gatit cat pentru un batalion, extrem de multi dintre cei care s-au trezit duminica cu soarele-n geam au hotarat brusc sa iasa la iarba verde.
Cel putin la Brasov, s-au umpul poienitele si n-a durat mult pana cand brazii au mirosit a mici si a cotlete. De data asta doamnele si-au admirat manichiura, in timp ce baietii s-au apucat de gatit.
Mititei, carnaciori, friptura de miel. Au sfarait gratarele duminica toata ziua la marginea Brasovului. A fost vreme frumoasa, asa ca oamenii s-au distrat cat au putut. Cei care au antrenament au stiut clar ca va fi aglomerat, asa ca si-au pus ceasul sa sune ca sa ajunga primii si sa isi aleaga cel mai bun loc pentru gratar.
Femeie: ''Aer adevarat, sanatate, bucurie. Ne-ar place sa fie si noaptea atata bucurie. De la 7 am venit, sa fim primi, primii, aici, ca nu se poate altfel.''
Nemultumiti de faptul ca trebuie sa se bucure de doua sarbatori intr-o singura zi, care va trece oricum foarte repede, multi au incercat sa se organizeze.
Femeie: "Dimineata am petrecut Pastele, acum petrecem 1 mai."
Tanar: ''Cu bere, cu vin, cu mititei, cu tot ce trebuie. Muzica, sistemul lu' Salam.''
In timp ce unii s-au ocupat de apa de la fantana, altii au excelat la capitolul friptura. Multi au ciocnit si in cinstea rudelor plecate in strainatate.
Tanara: ''Am un copil care este in Anglia si sa-i transmit un mesaj: Sebastian, te iubim. Si ne pare rau ca n-ai putut sa fii alaturi de noi''
Vremea a fost buna toata ziua, asa ca turistii usor ametiti de la atata aer curat si-au dat intalnire si maine in acelasi loc.