Festival căutat de turişti din întreaga lume, într-un sat din Braşov. Ce vedete vin
Mergem acum într-un sătuc din Transilvania, de unde primim o lecţie de cultură. Este vorba despre localitatea Cristian din Braşov, unde aseară a început C'art Fest, un festival care aduce laolaltă peste 250 de dansatori, actori, muzicieni şi scriitori.
Startul evenimentului a fost unul colorat şi plin de energie. În fruntea alaiului care a dat startul festivalului cultural s-au aflat artişti care au făcut spectacol pe uliţele din Cristian. Timp de mai bine de o oră, întreaga localitate a vibrat pe ritmul tobelor şi al tamburinelor.
Prinţese pe picioroange, soldaţi energici şi clovni au întreţinut atmosfera de petrecere, spre încântarea publicului numeros. Originar din Olanda, Erik s-a stabilit de 15 ani în România. De patru ani s-a mutat la Cristian şi spune că, în familia lui, C'art Fest este cel mai aşteptat moment al anului.
Alegeri 2024
19:35
Cine ar putea deveni noul președinte al României. Aceeași persoană, două sondaje diferite
16:15
Lider PSD, răspuns pentrul Lasconi, în cazul George Simion și interdicția lui la Chișinău
20:15
Candidații la prezidențiale fac coadă la Nicușor Dan. După Kelemen Hunor, primarul se întâlnește și cu Marcel Ciolacu
20:57
Ioan Chirteş a explicat de ce liderul AUR, George Simion, are interzis în Ucraina şi Republica Moldova: "Sunt dovezi clare!"
Erik van Geffen, participant: "Nu sunt român, dar îmi place foarte mult. Este un festival cu persoane din Cristian şi e ca un team building. Este foarte, foarte bun."
Peste 30 de mii de oameni sunt aşteptaţi să ia parte la evenimentele culturale care vor fi organizate până duminică la Cristian.
Alexandru Crețu, organizator: "Este o ediţie dedicată centenarului, tocmai de aceea tema festivalului este ' Unu pentru toti'. Deja vin persoane din toată ţara şi mai nou, am auzit că vin persoane chiar şi din afara ţării."
Festivalul internaţional aduce laolaltă actori, dansatori, scriitori şi muzicieni, printre care Pascal Bruckner, Maia Morgenstern, Marcel Iureș şi Ovidiu Lipan Ţăndărică. Iar accesul publicului este gratuit.