Festivalul de Teatru B-Fit in the Street. Basmul Harap Alb, reinterpretat în Capitală


Ultimul update: Miercuri 28 Noiembrie 2018 10:13
Data publicarii: Vineri 13 Iulie 2018 19:41
Categorie: Stiri actuale

Bucureştiul se pregăteşte de sărbătoare. Începe "Festivalul Internaţional de Teatru de stradă, B-Fit în the Street''.

La eveniment vor participa peste 400 de artişti din 11 ţări, pregătiţi cu piese de teatru, pe apă, instalaţii interactive şi acrobaţii la zeci de metri înălţime.

În cinstea ''Centenarului'' va fi reinterpretat basmul ''Harap Alb''. 

În acest week-end în Piaţa George Enescu din capitală are loc premiera mondială a spectacolului de acrobaţie aeriană ''Sonics în Wish'', din Italia.

Artiştii vor zbura practic legaţi cu nişte frânghii elastice.

Raluca Coman, specialist marketing, PR Arcub: ''Va fi o nebunie, vor fi spectacole la înălţime, la zeci de metri înălţime, acrobaţi, o să fie şi reprezentaţii de circ mobil, de teatru tradiţional de stradă."

Din Slovacia au venit special pentru festivalul de teatru ''Orange Drummers'' însă publicul se va bucura şi de ''Mirror Family'', un ansamblu cunoscut pentru spectacolele sale grandioase din Monaco, Singapore sau Marea Britanie.

După New York, Stokolm sau Conpenhaga, aici în Piaţa Universităţii va fi creată din 300 de km de frânghie colorată cea mai mare instalaţie interactivă. Practic, fiecare participant va primi un ghem de aţă colorată pe care îl va arunca peste această structură de frânghie. Astfel încât la finalul jocului totul să se transofrme într o reţea colorată şi luminoasă.

Piaţa George Enescu, Piaţa Revoluţiei, Piaţeta Teatrului Odeon, Cercul Militar, Piaţa Universităţii, Parcul Cişmigiu şi Centrul Istoric vor găzdui în fiecare weekend spectacole inedite iar în Parcul Cişmigiu vor fi ateliere pentru copii, unde aceştia pot învăţa mersul pe catalige, pot lua lecţii de teatru sau de percuţie.

Organizatorii au pregătit şi o poveste românească. Este vorba despre o reinterpretare a basmului Harap Alb.

VIDEO PROTVPLUS.RO