Fac curatanie sau spala vasele, iar in schimb primesc cazare gratis. Metoda prin care tot mai multi tineri calatoresc ieftin
Cine a spus ca nu poti sa calatoresti cu un buget redus? Sute de straini din toate colturile lumii primesc cazare si mancare gratis in hosteluri, pensiuni sau ferme din Romania, daca sunt dispusi sa dea o mana de ajutor.
Cu alte cuvinte, sa se ocupe de curatenie ori sa munceasca la camp.
Brooke: "De obicei, dimineata, primul lucru pe care-l fac este sa verific daca sunt vase murdare. Daca sunt, le curat. O sa dau cu mopul in camera,schimbam asternuturile."
Alegeri 2024
19:35
Cine ar putea deveni noul președinte al României. Aceeași persoană, două sondaje diferite
16:15
Lider PSD, răspuns pentrul Lasconi, în cazul George Simion și interdicția lui la Chișinău
20:15
Candidații la prezidențiale fac coadă la Nicușor Dan. După Kelemen Hunor, primarul se întâlnește și cu Marcel Ciolacu
20:57
Ioan Chirteş a explicat de ce liderul AUR, George Simion, are interzis în Ucraina şi Republica Moldova: "Sunt dovezi clare!"
Asta trebuie sa faca zilnic Brooke, o turista de 25 de ani din Iowa, Statele Unite. Pentru munca ei la acest hostel din centrul vechi al capitalei nu primeste bani, ci cazare, 3 mese pe zi, plus sansa de a cunoaste direct cultura si oamenii din Romania. A venit aici dupa ce si-a petrecut o saptamana la o ferma din Estonia, iar peste cateva zile va pleca in Suedia.
Brooke Ann Campbell, turista din SUA: "Voiam o schimbare. Am stat in acelasi loc 7 ani, am fost la facultate, apoi am stat in acelasi oras, mi-am dorit dintotdeauna sa calatoresc."
Razvan Pascu, consultant turism: "Sunt undeva in jur de 1.000 de turisti straini care vin in Romania anual pentru a participa la programe de voluntariat. Vorbim aici de tineri, in special studenti."
Sunt oameni din toate colturile lumii, dornici sa cunoasca mentalitatile altor popoare si care sunt dispusi sa puna osul la treaba ca sa-si vada visul implinit.
Irfan Hussain, turist din Marea Britanie: "Orasul este frumos, localnicii sunt prietenosi. nu stiu de ce oamenii nu vin aici mai des."
In castig nu ies insa, numai ei, ci si patronii de ferme, pensiuni si hosteluri care-i primesc.
Totusi, au fost si straini de care patronii n-au fost prea multumiti.
Irina Condruc, manager hostel: "Se intampla sa fie si cazuri unde nu fac chiar cum ar trebui."
Tot ce trebuie sa faci ca sa practici un astfel de turism este sa cauti cu grija pe internet ofertele gazdelor si sa tii cont si de referintele sau comentariile celor care au mai trecut pe acolo, ca sa eviti experientele neplacute.