Excursia intr-o caruta cu coviltir i-a cucerit pe turistii din Harghita. Cat costa sa petreci o noapte in ea
Adultii care iubesc caii au sansa sa lase in vacanta masina deoparte si sa mearga in Harghita, unde un intreprinzator inspirat le ofera sejururi intr-o caruta cu coviltir.
Este de fapt aproape o rulota si seamana cu diligentele postale de altadata. Turistii se plimba in voie pe drumuri pitoresti, prin mijlocul padurilor, si peste noapte pot dormi confortabil in doua paturi de sub coviltir.
Caruta cu coviltir este deocamdata doar un prototip, dar i-a cucerit deja pe cei care s-au plimbat cu ea pe ulitele satului Lazaresti din Harghita.
Alegeri 2024
07:17
Ghidul alegătorilor români din diaspora. 950 de secţii organizate în străinătate sau prin corespondenţă
07:13
LIVE TEXT Alegeri prezidențiale 2024 | A început votul în diaspora: Cum poți vedea cea mai apropiată secție de votare
06:56
Alegeri prezidențiale 2024. A început votul în diaspora. Țara în care a fost deschisă prima secție
21:26
Nicuşor Dan: Votul meu în primul tur va fi pentru Nicolae Ciucă sau Elena Lasconi
Proprietarul carutei vrea sa reintroduca acest mijloc traditional de transport, care ofera si conditii foarte bune de cazare. Desi e construita in stil traditional, caruta cu coviltir ofera toate dotarile unei rulote moderne. In ea pot dormi confortabil patru persoane, exista o bucatarie destul de bine dotata si foarte multe spatii de depozitare.
Prototipul a costat cateva mii de euro dar proprietarul spera ca pretul sa scada odata ce ideea va prinde si vor exista mai multe comenzi pentru aceste cabanute pe patru roti.
Familia Portik din Miercurea Ciuc a fost printre primele care au incercat senzatiile oferite de caruta cu coviltir. Iar experienta i-a fascinat.
Ferenc si Claudia Portik, turisti: "E o experienta unica chiar si pentru noi, nu numai pentru copii, e ceva nou si putem sa spunem chiar spectaculos. Am fost mai aproape de natura si cred ca asta a fost cel mai spectaculos si cred ca e bine sa traim macar odata o astfel de experienta."
Wolfgang Gassner, proprierul carutei: "Am identificat mesterii din zona, caruta chiar e facuta de mesteri din zona si am studiat, am desenat, am planificat pana cand am reusit sa facem prototipul acesta. Adurat foarte mult timp, a durat cam 5 luni."
Efortul a meritat insa pentru ca acesta caruta este modalitatea perfecta de a vizita zonele greu accesibile din imprejurimi pentru a te bucura de multitudinea de mofete si bai cu ape minerale din zona.
O noapte de cazare in caruta cu coviltir costa in jur de 150 de lei, iar cei care doresc o tura de o zi intreaga cu toate mesele incluse vor plati in jur de 100 de euro.
Foarte utila pentru turistii care doresc sa-si planifice o vacanta in zona Tusnad este o aplicatia gratuita pentru telefon, numita Tinutul Vulcanilor. Cuprinde toate locurile de cazare din zona, dar si retete, atractii turistice si evenimente captivante.