Biserica si-a facut "prieteni" noi si in Slanic Moldova. Motivul pentru care cunoscutul traseu "300 de scari" a fost interzis

Ultima actualizare: 28-03-2015 07:10

Scandal intre biserica si locuitorii din statiunea Slanic Moldova, care sunt revoltati pentru ca turistii nu mai au voie sa mearga la plimbare pe un traseu foarte cautat, cunoscut sub denumirea de "300 de scari".

Mitropolia Moldovei si Bucovinei detine peste 1.500 de hectare de padure, unde se afla si traseul, si a hotarat sa interzica total accesul pe proprietate. In plus, a montat si panouri in care ameninta cu amenzi usturatoare.

Oamenii spun ca, desi respecta proprietatea bisericii, nu pot fi de acord cu uciderea cu buna stiinta a turismului, singurul mod prin care isi pot castiga existenta intr-un oras in care nu sunt locuri de munca in alte domenii.

Numele traseului "300 de scari" vine de la treptele construite in apropierea unui izvor cu ape minerale, foarte cautat de turisti. Treptele urca prin padure, uneori abrupt si in serpentine, intr-un peisaj de poveste.

Numai ca turistii s-au trezit ca nu mai pot merge pe acolo. Mitropolia Moldovei si Bucovinei, care detine terenul, a interzis accesul in zona. Si a amplasat si panouri prin care avertizeaza ca amenzile pentru incalcarea proprietatii ajung pana la 5.000 de lei.

"Situatia este intr-adevar una penibila, in primul rand pentru faptul ca acel traseu turistic, "300 de scari", exista de cand e statiunea. Este un traseu care a fost indragit de turisti care vin an de an la noi, e cel mai placut din zona noastra. Acolo este intr-adevar padurea mitropoliei, dar traseul este al nostru, al turistilor", a spus Constantin Rahau, viceprimar Slanic Moldova.

Oamenii au demarat campanii de sustinere pe retelele de socializare si spun ca totul este un abuz.

"E un loc cunoscut si e un abuz al bisericii. Sunt oameni care vin aici in statiune special ca sa urce pe munte si traseul respectiv este cunoscut si agreat de turisti", a spus Rodica Ciobanu, localnica.

"Proprietate privata, accesul interzis. Aoleu... iti da si amenda? O porcarie, o rautate, cum sa dai amenda cuiva care vrea sa urce pe munte sa ia aer curat? Eu acum urc sa vad daca imi da cineva amenda", a spus Elena Dragusanu, turista.

Localnicii spera totusi sa ajunga la o intelegere cu mai marii mitropoliei, pana cand nu pierd toti turistii. Reprezentantii bisericii nu au vrut sa comenteze situatia.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO