Timp de o luna, puteti vizita Targul International de Bijuterii de la Istanbul. La eveniment participa 1200 de producatori

Ultima actualizare: 18-03-2015 06:53

Opulenta si stralucire la Targul International de Bijuterii care s-a deschis la Istanbul. Vreme de o luna, amatorii de aur si pietre pretioase sunt asteptati la standuri incarcate cu bratari, cercei si inele cu preturi ce ajung si la un milion de dolari.

Aurul, platina si diamantele sunt folosite insa si la decoratiuni interioare demne de palatele din "1001 de nopti".

Vizitatorii sunt uluiti inca de la intrare de replica unuia dintre cele mai cunoscute obictive turistice din Istanbul, Fortareata Anatoliana, realizata din 2.000 de lingouri de aur de 24 de carate.

OKTAY ASKER, Istanbul Gold Refinery: "Piesa este realizata special pentru expozitie. Cantareste 200 kg si a 10 bijutieri au lucrat la ea trei saptamani. Costa 8 milioane de dolari."

Nici nu este prea scump, raportat de exemplu la preturile obiectelor din sectorul cu decoratiuni de interior. Vazele, statuetele sau ramele prezentate aici sunt din aur masiv, cu diamante, rubine, smaralde si safire.

AYLIN GOZEN, designer "Aceasta oglinda costa 5 milioane de dolari, cu pietrele pretioase incluse in pret".

Langa o astfel de oglinda ar sta foarte bine pe perete sabia inspirata de cea a lui Mahomed Cuceritorul - tot din aur de 24 de carate - si cu pretul de 400.000 de dolari.

Cea mai mare agitatie este insa in sectorul bijuterii clasice, unde vizitatorii pot admira coliere, inele si bratari in cele mai fanteziste forme si din cele mai scumpe materiale. Preturile sunt, sa zicem asa, pentru toate buzunarele - de la cateva mii, pana spre milionul de dolari, in functie de marimea si calitatea diamantelor.

AYHAN GUNER, Asociatia Exportatorilor de Bijuterii: "Sunt bijuterii pentru toata ziua. Oamenii nu le cumpara doar pentru ocazii speciale, ci si ca sa le poarte efectiv. Sunt la moda bijuteriile mari si stralucitoare."

La Targul International de Bijuterii de la Istanbul participa 1200 de producatori din 27 de tari, iar valoarea obiectelor prezentate la standuri - se apropie de o jumatate de miliard de dolari. Sunt asteptati in medie 7 mii de vizitatori pe zi - cei mai multi din Emiratele Arabe, Rusia si Statele Unite.

 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO