Destinații de vacanță accesibile pentru bugete mici în Grecia. Cele mai ieftine insule și stațiuni din Grecia

Vacanta in grecia cu buget redus
Shutterstock

Aceste destinații de vacanță accesibile pentru bugetele mici în Grecia sunt perfecte pentru cei care vor se bucure de apele cristaline, mâncarea delicioasă și ospitalitatea deja celebră a grecilor, dar fără să cheltuie o avere.

Nu vei cheltui cu mult mai mult pe o vacanță în Grecia decât o vei face dacă alegi să mergi pe litoralul românesc, dar peisajele sunt mult mai frumoase, iar serviciile sunt adesea la alt nivel, spun românii care merg an de an în frumoasa țară plină de insule pentru concediul de vară.

Țara este renumită printre români tocmai datorită prețurilor accesibile și ale serviciilor impecabile, dar și pentru peisajele superbe din insulele Greciei. 

Dacă vrei să mergi în vacanță în Grecia sau pur și simplu ai chef de o escapadă de weekend și nu vrei să conduci foarte mult, poți alege câteva plaje din Grecia aproape de România. Există câteva stațiuni în care ajungi rapid cu mașina.

În orice caz, există câteva lucruri pe care ar trebui să le știi atunci când mergi în vacanță în Grecia. 

Citește și
Detalii terifiante. Soția unui preot din Vaslui a făcut autostopul, iar a doua zi Maricela a fost găsită moartă

Care este cel mai ieftin mod de a călători în jurul insulelor grecești?

Odată ce ai ajuns pe insulele grecești, te poți deplasa cu ușurință fără să cheltui mulți bani. De exemplu, există trasee de drumeție prin chei dramatice și de-a lungul plajelor cu nisip alb între orașe și sate, insule precum Creta, Andros, Tinos și Corfu, ideale de descoperit pe jos într-un tur de mers.

Orașele în sine sunt, de asemenea, cel mai bine explorate pe jos, pentru a te conecta cu adevărat cu cultura locală. Poți lua și un autobuz local dacă ai nevoie de o pauză pentru picioare. Închirierile de mașini și taxiurile sunt disponibile uneori, dar în general sunt mai scumpe.

Explorarea locurilor ieftine din Grecia înseamnă experiențe autentice grecești, relaxare pe plaje spectaculoase, mese delicioase la taverne de pe malul mării și hoteluri confortabile în sate fermecătoare, departe de traseele turistice. Plimbările sau ciclismul prin peisaje impresionante îți oferă timp să te bucuri de priveliștile Greciei.

Indiferent dacă explorezi insulele și rămâi doar pentru o noapte sau două ori vrei să petreci mai mult timp descoperind comorile unei destinații, vei găsi multe de făcut chiar și în cele mai mici orașe sau insule. Cazările accesibile sunt ușor de găsit, potrivit hotels.com.

Destinații de vacanță accesibile pentru bugetele mici în Grecia

Andros

Vacanta in grecia cu buget redus

Andros își întâmpină turiștii cu mirosuri de cimbru, șofran și salvie de-a lungul dealurilor pe care le poți explora pe jos. Capitala insulei, Chora, este superbă și unică pentru vizitatori, cu combinația sa unică de case medievale, neoclasice și în stil insular.

Oprește-te la mănăstirea din Batsi sau Korthi. Poți găsi plaje superbe în jurul insulei, însă asigură-te că vizitezi plajele divine Psili Amos, Grias și Pidima. Multe hoteluri și cazări tradiționale oferă prețuri rezonabile, iar în Gavrio există și un camping.

Kythnos

Insula Ciclade Kythnos este o destinație excelentă pentru un weekend prelungit, cu peisaje naturale sălbatice, plaje exotice și sate tradiționale. Aici poți găsi o plajă în fiecare colț al insulei și, cum majoritatea sunt neamenajate, vei avea parte de o intimitate binevenită. Încearcă plaja Kolona de pe partea vestică a insulei sau fă o baie în izvoarele termale din Loutra. Vizitează satul Dryopida pentru a experimenta adevăratul stil de viață din Kythnos în timp ce te plimbi pe străzile înguste și pietruite.

Cazările ieftine sunt ușor de găsit în Merichas și Chora (sau Mesaria), capitala insulei.

Agistri

Agistri este ideală pentru relaxare totală pe plajele minunate sau în natură, bucurându-te de priveliștile impresionante. Aici poți găsi o combinație magică de plaje retrase, mici capele albe și o atmosferă de sat plină de viață în Skala, capitala insulei. Restaurantele de pe plajă servesc fructe de mare proaspete, legume la grătar și deliciosul tzatziki. Pentru a-ți stimula pofta de mâncare, urmează traseul de drumeție de la Skala spre Milos. Aproape de sfârșitul traseului, coboară la plaja Chalikiada și bucură-te de o baie divină în mare. Pentru plaje mai accesibile, vizitează plajele Skala, Dragonera sau Megalochori.

Campingul pe această insulă este interzis, dar în Skala și Milos poți găsi cazare accesibilă în pensiuni.

Thessaloniki

Vacanta in grecia cu buget redus

Multicultural și vibrant, Thessaloniki, pe continentul Greciei, este ideal pentru o pauză de oraș revigorantă. Este un paradis pentru gurmanzi, cu taverne tradiționale, restaurante gourmet și mâncare stradală la fiecare colț, pentru fiecare buget. Cei însetați de cultură vor găsi galerii uimitoare, muzee și festivaluri de artă interesante. Istoria este prezentă peste tot, de la orașul vechi colorat și castelele venețiene la bisericile bizantine și faimosul Turn Alb.

Explorează orașul pe jos sau odihnește-ți picioarele și bucură-te de transportul public excelent și accesibil al Thessaloniki.

Lefkada

Lefkada este o insulă superbă în Marea Ionică, renumită pentru plajele sale cu nisip fin, muzeele interesante și satele fermecătoare. Lefkada este conectată la continent printr-un pod, astfel încât poți ajunge ușor cu mașina. Pentru o zi divină la soare, vizitează plaja Milos sau Porto Katsiki. În orașul Lefkada vei găsi case colorate și frumos decorate, mâncare grozavă, baruri și cafenele pentru fiecare buget, alei liniștite și strada principală animată. Nu e de mirare că mulți români aleg această destinație an de an pentru concediul de vară.

Fă-ți drum spre mănăstirea Panagia Faneromeni chiar în afara orașului pentru a te bucura de o priveliște uimitoare și de liniște. Mergi în satul pitoresc Agios Nikitas pentru a explora această așezare tradițională grecească unde nu sunt permise mașinile.

Tinos

Vacanta in grecia cu buget redus

Verde, luxuriantă și tradițională, insula Tinos este o adevărată încântare pentru oricine caută o destinație grecească autentică. Aici te poți amesteca cu localnicii, te poți bucura de mâncare grozavă în tavernele din numeroasele sate mici și poți avea parte de relaxare pe plajele superbe. Vei întâlni și pelerini pe drumul lor spre biserica Panagia Evangelistria și icoana sa miraculoasă.

Fă plajă și înoată la plajele Agios Fokas, Stavros sau Kolibithra, ca localnicii, sau vizitează satul medieval Dio Horia pentru o priveliște spectaculoasă asupra Mării Egee. Satul frumos Pirgos, cunoscut ca fiind casa sculptorilor, îi încântă pe vizitatori cu străzile sale de marmură, arcade, biserici și monumente realizate de meșteșugarii locali.

Ikaria

Ikaria este destinația perfectă pentru a lua o pauză de la viața de zi cu zi și a te bucura de apusul soarelui departe de mulțimi. Indiferent dacă îți place să faci drumeții prin munți sau să te relaxezi la izvoarele termale fierbinți, această insulă măreață are tot ce îți trebuie pentru a-ți îndeplini visele de vacanță. Ikaria se mândrește cu natură nealterată, plaje retrase, situri istorice și sate fermecătoare cu aerul Greciei de odinioară.

Pentru o priveliște impresionantă de pe o colină verde, oprește-te în Christos Rachon, satul principal din zona muntoasă Raches. Poți ajunge cu feribotul în Ikaria din Pireu sau din insulele vecine.

Rhodos

Vacanta in grecia cu buget redus

Insula populară Rhodos are totul: plaje uimitoare, sate de munte încântătoare, istorie veche de secole și o viață de noapte vibrantă. Orașul medieval Rhodos este un amestec de vechi și nou. În străzile sale înguste, poți avea o privire asupra modului de viață din Grecia antică și te poți bucura în același timp de atmosfera modernă și vibrantă. Satul Lindos îi încântă pe vizitatori cu casele sale albe tradiționale, biserici frumoase și alei invitante.

Nicio călătorie în Rhodos nu ar fi completă fără o vizită pe plajele sale superbe. Pentru o zi mai liniștită la plajă, vizitează plajele Agathi sau Glystra. Cu transportul public poți ajunge la majoritatea destinațiilor de pe insulă.

Astypalaia

Dacă nu ai auzit de Astypalaia, probabil ai visat mereu la ea. Această insulă liniștită și autentică îi invită pe vizitatori să descopere plajele nealterate și să exploreze satele albe încântătoare. Străzile abrupte și înguste și ușile vopsite în nuanțe de albastru sunt emblema orașului capitală Chora. Pentru un selfie cu un fundal perfect, oprește-te la cele opt mori de vânt emblematice din Chora. Pentru o zi relaxantă la plajă, îndreaptă-te spre plajele însorite Livadi, Plakes, Vatses sau Kaminakia.

Pentru a te deplasa pe insulă cu un cost redus, folosește autobuzele publice sau flota locală de ride-share electrică. Pentru o cazare cu buget redus, vezi zona de camping boem din Astypalaia, bine cunoscută în toată Grecia.

Hydra

Vacanta in grecia cu buget redus

Fără mașini și elegantă, insula Hydra îți taie respirația încă de la început. Casele sale colorate și vilele magnifice arată de parcă ar fi fost scoase de pe platourile unui vechi film.

Urcă-te la Kiafa deasupra portului și vei fi răsplătit cu o priveliște uimitoare în Golful Saronic. Pentru o panoramă a întregii insule, mergi până la vârful Muntelui Eros. În drumul tău înapoi, oprește-te la mănăstirea Profetului Elias.

Pentru mâncare bună, mergi la tavernele de pe plajă. Cele mai bune oferte pentru hosteluri, hoteluri și camere cu autoservire le vei găsi în orașul Hydra.

Toate aceste destinații sunt foarte accesibile, atât în privința cazărilor, cât și în privința mâncatului în oraș, transport în comun sau alte metode de transport.

O plajă ceva mai departe de România este cea din orașul Elafonisi, celebră pentru nisipul roz de aici. De la București până aici drumul durează 24 de ore cu mașina, distanța parcursă fiind de 1.569 kilometri.

Cea mai bună perioadă pentru a merge în Grecia cu un buget redus este mijlocul și finalul lunii septembrie, când sezonul este aproape de încheiere, dar vremea este perfectă pentru baie și plajă, cazările oferă reduceri, iar întreaga țară este mai puțin aglomerată.

Articol recomandat de sport.ro
Presa din Kosovo l-a descris în două cuvinte pe Mircea Lucescu, după meciul de la Priștina
Presa din Kosovo l-a descris în două cuvinte pe Mircea Lucescu, după meciul de la Priștina
Citește și...
Ghid pentru a explora orașele ca un localnic. Cum sa ai o vacanță autentică
Ghid pentru a explora orașele ca un localnic. Cum sa ai o vacanță autentică

Călătoriile în locuri noi sunt o aventură palpitantă, dar e ușor să cazi în capcana experiențelor turistice și să pierzi esența adevărată a unei destinații.

Locuri ideale pentru o vacanță wellness și spa în România. Destinații de vis pentru o vacanță relaxantă
Locuri ideale pentru o vacanță wellness și spa în România. Destinații de vis pentru o vacanță relaxantă

Sunt o mulțime de locuri în România unde te poți bucura de o vacanță plină de relaxare, vindecare, revigorare și răsfăț. 

Cum să citești corect recenziile online pentru cazări. Sfaturi utile pentru a rezerva cel mai bun sejur
Cum să citești corect recenziile online pentru cazări. Sfaturi utile pentru a rezerva cel mai bun sejur

Înainte de a rezerva următoarea cazare online, asigură-te că folosești recenziile în mod corect pentru a evita o experiență neplăcută.

Recomandări
Incendiile de vegetație provoacă dezastru în întreaga țară. Salvatorii au ajuns să lupte și cu inconștiența oamenilor
Incendiile de vegetație provoacă dezastru în întreaga țară. Salvatorii au ajuns să lupte și cu inconștiența oamenilor

Este în continuare prăpăd în multe județe din țară din cauza incendiilor de vegetație.

Filmul românesc „Anul Nou care n-a fost” a câștigat Premiul FIPRESCI la Festivalul Internațional de la Veneția
Filmul românesc „Anul Nou care n-a fost” a câștigat Premiul FIPRESCI la Festivalul Internațional de la Veneția

Vin vești minunate de la Festivalul de Film de la Veneția! „Anul Nou care n-a fost”, regizat și scris de Bogdan Mureșanu, a câștigat Premiul FIPRESCI, oferit de juriul Federației Internaționale a Criticilor de Film.  

Proteste uriașe în Franța faţă de numirea lui Michel Barnier în funcţia de premier. Macron, acuzat că „a furat” alegerile
Proteste uriașe în Franța faţă de numirea lui Michel Barnier în funcţia de premier. Macron, acuzat că „a furat” alegerile

Zeci de mii de persoane au ieşit sâmbătă în stradă în Franţa pentru a protesta faţă de numirea lui Michel Barnier în funcţia de premier, stânga acuzându-l pe Emmanuel Macron că „a furat alegerile” prin numirea unui politician de centru-dreapta.