Cum trebuie alese schiurile pentru evitarea accidentărilor. Sfaturile specialiștilor


Ultimul update: Sambata 19 Ianuarie 2019 19:59
Data publicarii: Sambata 19 Ianuarie 2019 17:49
Categorie: Stiri Turism

La munte, pârtiile sunt pline, dar pentru o experienţă de neuitat contează şi echipamentul, nu doar stratul de zăpadă, spun instructorii.

Pentru a evita accidentările, schiurile trebuie alese în funcţie de greutatea, înălţimea şi îndemânarea celui care le foloseşte. La Predeal, turiştii au putut testa gratuit mai multe modele.

Specialiştii spun că echipamentul trebuie ales cu mare grijă.

Constantin Cișmașu, profesor schi: ”Dacă faci viraje largi, atunci trebuie să ai un schi mai lung şi proporţional cu greutatea ta. Dacă ai 100 de kg nu îţi iei un schiu de 1,60 metri, trebuie să ai un schiu de peste 1,70.”

Mulţi turişti nu ştiu aceste detalii care pot face diferenţa, spun instructorii.

”Le asortez cu echipamentul”, spune o turistă.

”La un echipament pentru începători schiul trebuie să fie uşor, să-l poţi manevra și trebuie să ajungă până între nas şi barbă”, explică un monitor de schi.

Un turist, profesionist în ale schiului, a testat un model de competiţie şi regretă acum investitita făcută în propriul echipament.

Schiurile trebuie alese şi în funcţie de tipul pârtiilor. Pentru cele cu multă zăpadă artificială, schiurile trebuie să fie mai rigide, ca să ofere stabilitate.

Schiurile trebuie alese în funcţie de nivelul fiecăruia.

Tudorel Balica, reprezentant magazin articole sportive: ”Riscă să obosească foarte rapid, să nu îşi ţină bine echilibrul. Apar accidentările în momentul în care pot să capăt o viteză pe care nu pot să o controlez.”

Cei care preferă schiatul în afară pârtiilor pot învesti 1600 de euro într-un echipament pliabil. Este de două ori mai uşor decât unul clasic şi mai simplu de transportat.

Cei care doresc să testeze ultimele tipuri de schiuri sunt aşteptaţi şi mâine pe pârtia Clăbucet de la Predeal.

Abonați-vă gratuit la newsletter-ul Știrile Pro TV de pe WhatsApp. Primiți în fiecare zi cele mai importante știri pe telefon! 

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din România, dar și din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Vremea se schimbă simțitor în toată țara. Zonele unde temperaturile scad cu 10 grade
Rasună drujbele în Poiana Braşov. Pericolul apărut din cauza ninsorilor abundente
VIDEO PROTVPLUS.RO