Vremea se schimbă simțitor în toată țara. Zonele unde temperaturile scad cu 10 grade


Ultimul update: Sambata 19 Ianuarie 2019 09:56
Data publicarii: Sambata 19 Ianuarie 2019 09:12
Categorie: Vremea

Sâmbătă se schimbă vremea. Se răceşte simţitor în sud, centru şi est; o să ningă puţin pe la munte, iar în ţinuturile sudice apar precipitaţii slabe, sub toate formele.

Maximele pleacă de la -1 grad în Bucovina şi ajung la 6 grade în vestul Olteniei.

În Dobrogea şi cu Bărăgan temperaturile scad accentuat şi, dacă vineri s-au înregistrat 11...12 grade în zonă, sâmbătă maximele nu mai trec de 3...4 grade. Norii se înmulţesc; vântul devine tot mai insistent şi e posibil să plouă slab sau să cadă lapoviţă.

În Moldova sudică şi în nordul Munteniei se face frig şi o să avem atmosfera închisă şi multă umezeală. E posibil să apară câţiva fulgi de zăpadă; se înteţeşte şi vântul, iar maximele se opresc la 1...2 grade.

Vremea se răceşte foarte tare în nordul Moldovei şi în Bucovina, pe unde temperaturile pierd chiar şi 10 grade faţă de ziua trecută. Norii apar din când în când; în zonele mai înalte o să fulguiască trecător, dar se arata puţin şi soarele.

În nordul Transilvaniei şi în Maramureş norii persistă, iar pe înserat şi la noapte se întorc ninsorile. Până atunci avem atmosfera închisă şi temperaturi în scădere.

Şi în ţinuturile vestice se face mai frig decât ieri; cerul rămâne acoperit toată ziua, iar după lăsarea nopţii vine lapoviţa şi creşte riscul de polei pe şosele. Vântul prinde putere în sudul Banatului, iar după prânz se ating în jur de 2...3 grade. În Transilvania găsim vreme închisă; ninsori sporadice în zona montană şi vânt intens, la altitudini mari. Maximele nu mai depăşesc 1...2 grade; la noapte ninsorile se extind, iar în depresiuni se ating MINUS 8 grade.

În Oltenia se schimbă vremea, se adună norii şi vin ceva precipitaţii: ninsori în zonele deluroase; ploi slabe sau lapoviţă pe la câmpie. Se răceşte şi aici, dar în vestul Olteniei vor fi valori mai ridicate decât în celelalte regiuni, de până la 5...6 grade. Aerul rece cuprinde şi ţinuturile sudice, pe unde ieri s-au înregistrat în jur de 10 grade. În plus, norii se înmulţesc şi vor aduce precipitaţii slabe, iar vântul va agită puţin
atmosfera.

Şi în Bucureşti vremea se schimbă tranşant. Vineri am avut atmosfera primăvăratică şi s-au atins 9 grade. Sâmbătă maxima se opreşte la 2 grade; vântul devine activ şi sunt condiţii de lapoviţă sau fulguială.

La munte, în acest weekend vine frigul. Sâmbătă va ninge sporadic, dar la noapte, ninsorile se intensifică în masivele din vestul şi sud-vestul ţării. Pe crestele Carpaţilor Meridionalilor o să fie viscol.

Şi duminică avem atmosfera închisă, cu precipitaţii în extindere, chiar mai serioase în vest şi nord-vest. În Maramureş, Bucovina, Transilvania şi la munte va ninge; în Oltenia şi prin vestul ţării va fi lapoviţă, în rest o să plouă.

Luni va ninge sporadic, dar pe seară şi în noaptea de luni spre marţi vin alte ninsori în vestul ţării. Prin depresiuni şi în Bucovina se lasa gerul.

Marţi se anunţă vreme urâtă, multă umezeală, ploi în sud-estul extrem şi ninsori în jumătatea nordică şi la munte.

VIDEO PROTVPLUS.RO