Cum arata satul maramuresean construit din 15.000 de piese lego. Macheta reproduce in cele mai mici detalii viata de la sat
Pentru cei care nu au vizitat niciodata satul maramuresan, acum au sansa sa-l cunoasca in detaliu cu ajutorul unui lego.
Dupa ce a pus cap la cap mai bine de 15.000 de piese de LEGO, cel care a creat macheta incepe sa culeaga laude. La inceputul anului viitor macheta va pleca spre Praga, unde strainii au cerut-o.
20.000 de lei si 4 luni de munca chinuitoare. Acesta a fost pretul pana cand constructia de aproximativ doi metri patrati sa capete forma. In macheta sunt mai bine de 15.000 de piese de lego.
Magda Rosana, vizitator: "Mi se pare ca reproduce chiar foarte ,foarte apropiat de realitate arhitectura specifica si toate piesele speciale precum moara si carul cu boi. Sunt deosebite."
Piesa a fost expusa pentru cateva zile la muzeul din Bistrita-Nasaud unde a atras sute de vizitatori. Cei mai interesati de macheta au fost copiii. Multi dintre ei si-au amintit de locurile vizitate, iar pentru altii a fost un prilej bun sa vada viata la tara.
Lucrarea asociatiei Brickenburg prezinta aspecte din viata omului de rand din Maramures. Aici putem vedea moara cu apa, carul cu boi, biserica, dar si traditionalele cazane pentru tuica.
Toni Tocaci, creatorul machetei: "E un layout care reflecta foarte bine realitatea, in proportie foarte mare, incepand de la traditionalele acoperisuri maramuresene, pana la porti, biserica de pe varful dealului."
In tot acest timp, iubitorii de lego pot sa admire si alte lucrari ale artistului la muzeele din Cluj Napoca si Brasov.