Condiții excelente pentru turiștii de la munte. Prețurile, la fel ca în 2017
Turiştii care au încercat să fure startul vacanţei de sărbători petrec la munte înaintea tuturor.
S-au bucurat de pârtii libere şi zăpadă din plin. Vântul înteţit a oprit însă transportul pe cablu în Poiana Braşov, spre dezamăgirea schiorilor. Aşa că turiştii au fost nevoiţi să se întreţină pe lângă cabane, cu ceai şi vin fiert.
Pârtia Kalinderu din Buşteni a fost foarte animată. Turişti din toate staţiunile de pe Valea Prahovei au venit aici să-şi încerce schiurile sau placa. Nici cu sania n-a fost rău.
Alegeri 2024
21:26
Nicuşor Dan: Votul meu în primul tur va fi pentru Nicolae Ciucă sau Elena Lasconi
19:26
Au fost tipărite 5,6 milioane de buletine de vot pentru referendumul din București. Care este condiția pentru a fi validat
19:14
Cum votăm la prezidențiale, în țară și în străinătate. Cei care nu sunt în localitatea de reședință pot vota la orice secție
19:05
Sondaj AtlasIntel alegeri prezidențiale 2024. George Simion și Elena Lasconi ar fi umăr la umăr în bătălia pentru locul doi
Turele cu instalaţiile pe cablu din Buşteni costă la fel ca anul trecut. 20 de lei o urcare cu telescaunul pentru adulţi şi 10 pentru copii. Un ski-pass costă 140 de lei.
Romeo Drilea, administratorul domeniului schiabil: "Încercăm să înzăpezim şi a doua pârtie, noi aici avem Kalinderu 1, Kalinderu 2. Kalinderu 1 este deja foarte bine pregătită."
În schimb, în Poiana Braşov, din cauza viscolului, cele mai multe instalaţii de transport pe cablu nu au funcţionat. Puhoiul de turişti a stat ore în şir la coadă la singura telecabină care a făcut curse spre masivul Postăvaru. Dar la un moment dat, când s-a înteţit vântul, s-a oprit şi aceasta.
Turiştii au fost nevoiţi să rămână pe pârtiile de joasă altitudine, unde cei mai mulţi abia învaţă să schieze sau să se dea cu placa. Aici, salvamontiştii au acordat ajutor celor care s-au accidentat.
Unii turişti au preferat să se distreze cu maşinile de teren într-o poieniţă înzăpezită, unde au făcut drifturi.