O turistă din Moldova a izbucnit de ce a găsit la prima vizită în România: ”Dezamăgită”


Ultimul update: Vineri 14 Decembrie 2018 07:21
Data publicarii: Joi 13 Decembrie 2018 19:06
Categorie: Stiri Turism

Acoperită de zăpadă, Poiana Braşov se pregăteşte să-şi primească oaspeţii de sărbători.

Unele hoteluri au angajat bucătari străini, altele au investit în vinuri de colecţie. Se lucrează şi la barurile pentru schiori. Şantierul îi deranjează, însă, pe cei ajunşi deja în vacanţă. Clienţii se plâng şi că multe localuri din staţiune nu sunt încă deschise.

Ninsorile au ajutat staţiunea Poiana Braşov să îmbrace haine de iarnă. Unele hoteluri au fost decorate ca-n reviste, cu brazi împodobiţi şi instalaţii colorate. Înăuntru, turiştii vor găsi restaurante cu meniuri noi şi bucătari străini, care îi vor răsfăţa cu vită black angus, cod negru de Alaska sau porc românesc pregătit 14 ore.

Thomis Pluntke, bucătar din Germania: ”Aici avem un somon întreg posat, căruia i-am dat pielea jos şi am înlocuit-o cu castraveţi."

Într-un hotel de 5 stele, a fost creat un loc de expoziţie pentru vinuri cu peste 80 de sortimente. Clienţii îşi pot alege o sticlă sub îndrumarea specialiştilor.

Florin Sandru, specialist în achiziția băuturilor: "De la 80 până la 3000 de lei. Vinuri din Transilvania, Dobrogea, Muntenia, vinuri consacrate."

Pentru schiorii care vor să petreacă, va fi deschis un nou local chiar la baza pârtiei Bradu. Este amenajat cu ajutorul unui designer şi muncitorii lucrează de zor să fie gata pe 21 decembrie. Înăuntru încap aproape 400 de persoane, iar în exterior, administratorii localului vor amenaja un parc pentru acrobaţii cu placa.

Noutăţi au apărut şi la centrele de relaxare ale hotelurilor. Preţurile pentru şedinţele de SPA pornesc de la 35 de euro.

Gabriela Stângaciu: "Terapii speciale care conţin baie cu lapte, scrub cu zahăr brun și masaj indian. Tratamente cu perle, alge marine."

Cele mai multe localuri din Poiana Braşov sunt deschise deocamdată doar în weekend, până la Crăciun. Asta îi supără pe turiştii care au venit deja în vacanţă.

Turistă din Republica Moldova: "Eu cred că nu ajung cafenelele, e deschisă doar una, și nu poți să intri cu copilul să-l hrănești, să-i dai de băut. Suntem prima dată în România, dar nu sunt satisfăcută, dezamăgită. Nici pentru copii, nicio distracţie, nici locuri de jocuri. Un copil cât schiază!? Coboară și obosește și atunci ce să facem cu el, îl ducem acasă?"

Minusuri ar mai fi:

Turist: "În plin sezon, cozi mari. Dacă veniți în sezon aici, se fac cozi până unde suntem noi. Ce ar fi de făcut? Transport pe cablu, încă o linie. Nu avem nocturnă şi la 4 pleacă toată lumea."

În Franţa sau Austria, turiştii pot schia în voie şi noaptea. Autorităţile anunţă că iau în calcul extinderea domeniului schiabil spre Râşnov, însă va dura până când proiectul va prinde viaţă.

VIDEO PROTVPLUS.RO