”Comorile” ascunse din Transilvania. Străinii sunt fermecați de satele săsești din Ardeal
Satele săseşti din Ardeal continuă să îi atragă ca un miraj pe turişti, în special pe străini. Cei cu adevărat curioşi pot descoperi în zona Sibiului un turn înclinat, care îi face concurenţă celui din Pisa, dar şi cetăţi care au reuşit să sfideze, timpul
Localnicii îi găzduiesc pe drumeţi pe saltele, de paie şi îi îmbie cu bucate simple preparate, în casă.
La câţiva kilometri de Sibiu, pe drumul care duce spre Mediaş, opriţi în satul Ruşi. Simbolul locului este acest turn înclinat construit în anul 1749. A fost consolidat în perioada comunistă, iar după măsurătorile făcute în 1992, a ajuns să aibă o înclinaţie de aproximativ 1,45 m. Singurii care se ocupă de întreţinerea lui sunt saşii care vin vara în vacanţă.
Alegeri 2024
19:35
Cine ar putea deveni noul președinte al României. Aceeași persoană, două sondaje diferite
16:15
Lider PSD, răspuns pentrul Lasconi, în cazul George Simion și interdicția lui la Chișinău
20:15
Candidații la prezidențiale fac coadă la Nicușor Dan. După Kelemen Hunor, primarul se întâlnește și cu Marcel Ciolacu
20:57
Ioan Chirteş a explicat de ce liderul AUR, George Simion, are interzis în Ucraina şi Republica Moldova: "Sunt dovezi clare!"
La câţiva kilometri distanţă pe dealul din Slimnic, găsiţi o minunată cetate săsească ridicată în secolul al XV-lea.
Turist maghiar: "Am văzut cetatea asta minunată De pe drum şi ne-am hotărât să facem o scurtă vizită. E una din comorile ascunse din Transilvania, nu chiar atât de cunoscută."
Cei care vor să mai rămână în zonă se pot caza la pensiuni sau chiar să doarmă în fostele hambare ale unei biserici fortificate.
Gazdele cer pentru o noapte de cazare măcar 70 de lei. În schimb turiştii primesc mâncăruri săseşti şi sunt invitaţi să facă plimbări pe dealurile împădurite.
Sursa: Pro TV
Etichete: turisti, Transilvania, sate sasesti, ardeal,
Dată publicare:
05-08-2018 19:08