Cine ajunge in weekend la malul marii, are ocazia sa viziteze o cladire deosebita. Cazinoul din Constanta si-a deschis usile
Daca ajungeti in acest weekend la malul marii, nu ratati oportunitatea de a vizita Cazinoul din Constanta, care si-a deschis usile pentru curiosi.
Si asta pentru ca acolo are loc o expozitie de arta contemporana, unde vedeta este ceramica.
Pe de alta parte, este una dintre putinele ocazii in care cladirea simbol poate fi admirata. Iar intrarea este libera.
Alegeri 2024
21:26
Nicuşor Dan: Votul meu în primul tur va fi pentru Nicolae Ciucă sau Elena Lasconi
19:26
Au fost tipărite 5,6 milioane de buletine de vot pentru referendumul din București. Care este condiția pentru a fi validat
19:14
Cum votăm la prezidențiale, în țară și în străinătate. Cei care nu sunt în localitatea de reședință pot vota la orice secție
19:05
Sondaj AtlasIntel alegeri prezidențiale 2024. George Simion și Elena Lasconi ar fi umăr la umăr în bătălia pentru locul doi
Cazinoul din Constanta pare sa fie blestemat, la fel ca averile pierdute aici, pe vremuri. Pasat de la o institutie la alta de-a lungul timpului, ofera acum imaginea dureroasa a degradarii unei cladiri superbe, care nu poate fi vizitata de turisti.
In acest weekend insa, gazduieste un proiect experimental de arta contemporana, iar usile sunt deschise pentru curiosi.
Georgina Cozma, artist: "Ne-am dat seama ca acesta ar fi locul potrivit pentru ca este incarcat de istorie, are o anumita demnitate si o anumita frumusete usor inteleasa de toti."
In cadrul expozitiei, lucrarile din ceramica se impletesc armonios cu tehnologia audio si video.
Igor Mocanu, curator expozitia SINCRONIC: "In casca sunt lucrari sonore ale acelorasi artisti gandite de ei. Unii vorbesc, altii si-au ales niste sunete, o muzica."
Pe langa creatiile artistilor romani, vizitatorii pot admira si interiorul cazinoului de la malul marii, pe care nu au ocazia sa-l vada prea des.
Turist: "Poate e un indemn adresat edililor sa il varuiasca mai repede, cazinoul, ca avem mare nevoie de el."
Cazinoul este un monument arhitectural de clasa A, adica de maxima importanta, dar sta mai mult inchis pentru ca reprezinta un pericol public.
Cladirea se afla acum in curtea Companiei Nationale de Investitii, care are banii pentru restaurare - aproximativ zece milioane de euro - de aproape doi ani.
Dupa doua licitatii, se asteapta anuntarea firmei castigatoare. Trei luni va dura proiectul si alte 24, restaurarea.