Cele mai periculoase și spectaculoase poduri din lume. De la înălțimi înfricoșătoare la construcții fragile VIDEO

poduri spectaculoase
Shutterstock

Există poduri peste tot în lume, unele vechi, unele bine construite, altele improvizate. Toate au însă același scop, acela de a conecta două puncte deasupra unei ape sau unei prăpastii.  

În unele locuri podurile sunt singurele mijloace prin care oamenii au acces la oraș și de multe ori este nevoie de mult curaj pentru a le traversa.

Cele mai periculoase poduri din lume

Podul suspendat Hussaini, Pakistan

Podul suspendat Hussaini este situat la 2.600 de metri altitudine, în regiunea Gilgit-Baltistan, în Pakistan. Acesta este considerat printre cele mai periculoase poduri din lume, conform indiatimes.com.

Locuitorii satelor de pe ambele maluri ale râului Hunza au construit un pod suspendat cu materialele pe care le aveau la îndemână. Aceasta este singura cale prin care oamenii pot traversa râul.

Citește și
Detalii terifiante. Soția unui preot din Vaslui a făcut autostopul, iar a doua zi Maricela a fost găsită moartă

Podul suspendat de la ghețarul Trift, Elveția

Construit în 2004, de pe acest pod poate fi admirat ghețarul Trift în toată splendoarea sa. În prezent este unul dintre cele mai lungi poduri suspendate pe cablu din lume, care se întinde pe 170 de metri peste lacul ghețarului, având înălțimea de 100 de metri.

Poduri spectaculoase

Podul viu din Meghalaya, India

Podul viu din India a fost creat din rădăcini de copac și în prezent se numără printre cele mai frumoase situri de patrimoniu tangibil din Meghalaya.

Făcut manual din rădăcinile unui copac cunoscut sub numele de smochin de cauciuc, acest pod a fost creat de tribul Khasi, care a dezvoltat tehnica de împletire de-a lungul a peste cinci secole.

Atâta timp cât copacul din care este format rămâne sănătos, rădăcinile podului se pot îngroșa și întări în mod natural. Rădăcini noi pot crește pe toată durata de viață a arborelui și trebuie să fie tăiate sau manipulate cu pricepere pentru a întări podul.

Podul poate susține până la 50 de persoane, dar asta diferă în funcție de cât de „gros” este podul în acel moment. Durata sa de viață este de câteva sute de ani. Fără îngrijire activă, podurile construite prin această metodă au putrezit sau au crescut sălbatic, devenind inutilizabile.

Podul Langkawi, Malaezia

Finalizat în 2005, Langkawi Sky Bridge este printre cele mai lungi poduri curbate din lume. Cu o lungime de 125 de metri, acesta este situat în vârful muntelui Machinchang. Pentru că balustradele sale nu sunt foarte înalte, traversarea lui poate fi destul de periculoasă, mai ales pentru cei care au rău de înălțime.

Podul curbat din Malaezia se află la 660 de metri deasupra nivelului mării în vârful Gunung Mat Cincang din Pulau Langkawi , insula principală a arhipelagului Langkawi din Kedah.

La Podul Sky Langkawi se poate ajunge luând mai întâi telecabina Langkawi până la Stația de Sus, unde un lift înclinat numit SkyGlide duce vizitatorii de la Stația de Sus până la pod.

Podul a fost închis în iulie 2012 pentru întreținere și modernizare. Redeschiderea a fost amânată de mai multe ori, dar s-a redeschis parțial în februarie 2015. Podul este acum complet accesibil.

Podul Royal Gorge, SUA

Cunoscut drept cel mai înalt pod din lume până în anul 2001, podul Royal Gorge din Colorado măsoară 291 metri înălțime și este situat deasupra râului Arkansas.

El a rămas cel mai înalt pod din Statele Unite și s-a numărat printre cele mai înalte zece poduri din lume până în 2012.

Podul Royal Gorge este o atracție turistică populară din Statele Unite, situată lângă Cañon City, Colorado, în cadrul Royal Gorge Bridge and Park, un parc de distracții de 150 de hectare.

În iunie 2013, un incendiu a distrus o mare parte din parcul naturat, iar podul a suferit ușoare avarii la puntea de lemn. Parcul a fost reconstruit și redeschis parțial în august 2014 și a avut parte de o mare redeschidere în mai 2015, cu noi gondole și o nouă tiroliană care traversează defileul pe partea de est a podului.

Podul Eshima Ohashi, Japonia

Podul Eshima Ohashi este un pod deosebit și remarcabil situat în Japonia, cunoscut pentru structura sa impresionantă și unghiurile abrupte care îi conferă o aparență dramatică.

Construcția sa a fost finalizată în 2004, iar structura a fost concepută pentru a permite trecerea navelor pe sub pod. Este cel mai mare pod cu cadru rigid din Japonia și al treilea ca mărime din lume.

Podul leagă orașele Matsue și Sakaiminato, situate în prefecturile Shimane și Tottori și traversează Lacul Nakaumi, fiind esențial pentru conectivitatea regională. Acesta a fost construit în formă de arc și are o lungime totală de aproximativ 1.700 de metri.

Podul Capilano, Canada

Podul suspendat Capilano este o atracție turistică din North Vancouver, Canada, situat în, care traversează râul Capilano printr-o zonă pitorească de pădure.

Actualul pod are 140 de metri lungime, fiind construit la înălțimea de 70 de metri deasupra râului.

Podul a devenit o atracție populară pentru turiști datorită experienței unice de traversare și a peisajelor naturale.

Poduri spectaculoase

Podul de pe râul Sidu, China

Podul râului Sidu (este un pod suspendat de 1.222 metri lungime care traversează valea râului Sidu , lângă Yesanguan , în Badong, provincia Hubei, China. Chineza .

Deschis traficului în 2009, podul face parte din autostradă G50 Huyu și este suspendat la o înălțime impresionantă de aproximativ 496 metri deasupra râului Sidu, ceea ce îl face unul dintre cele mai înalte poduri din lume.

Canopy Walk, Ghana

Canopy Walkway din Ghana din Parcul Național Kakum este o atracție turistică deosebită situată în pădurile tropicale din sudul Ghanei. Canopy Walkway este o structură suspendată, compusă din funie și plase, susținută de o platformă de lemn situată la aproximativ 40 de metri deasupra solului pădurii.

Cu o lungime totală de aproximativ 350 de metri, aici vizitatorii au oportunitatea de a vedea pădurea tropicală de la înălțime.

Poduri spectaculoase

Podul Hanging din Ghasa, Nepal

Podul suspendat Ghasa, situat în regiunea de nord a Nepalului, în districtul Mustang, se întinde deasupra unei văi și traversează râul Kali Gandaki, una dintre cele mai adânci văi fluviale din lume.

Acest pod foarte îngust este, în ciuda aspectului fragil pe care îl are, o piesă de arhitectură fiabilă și extrem de utilă pentru localnici. Scopul principal al construcției a fost ca turmele de animale să nu fie nevoite să meargă pe cărările mici și foarte înguste din vale, scrie alluringworld.com.

Podul este folosit în prezent de localnici pentru traversarea rapidă a râului, dar esten o destinație populară și în rândul drumeților care explorează regiunea Annapurna și alte trasee montane din apropiere.

Deși poate părea nesigur din cauza înălțimii și a balansului său, podul este bine întreținut și sigur pentru traversare. Totuși, traversarea poate fi o experiență palpitantă, mai ales în condiții de vânt sau cu mult trafic de animale.

Poduri spectaculoase

Peak Walk de Tissot, Bernese Oberland, Elveția

În octombrie 2014, primul pod suspendat pietonal din lume care leagă două vârfuri montane a fost inaugurat pe Glacier 3000, în Oberlandul Bernese din Elveția. Podul de 107 metri leagă vârful View Point de vârful Scex Rouge.

Podul are patru bucăți de cabluri de oțel care au o capacitate de încărcare de 120 de tone . Peak Walk este ancorat de 20 de bucăți în stâncă, fiin proiectat să reziste la condițiile extreme de la această altitudine, vântul având aici chiar viteza de aproximativ 200 km/h.

De aici poate fi văzut vârful Mont Blanc, punctul cel mai înalt al Alpilor. Podul are o podea parțială de sticlă care oferă o priveliște impresionantă prin el. Acesta a devenit al doilea cel mai înalt pod suspendat din lume după Titlis Cliff Walk , care se află la 3.000 metri deasupra nivelului mării.

 

Podul Cerului, Sochi, Rusia

Unul dintre cele mai lungi poduri pietonale din lume face parte din atracția SkyPark din Sochi, care include o tiroliană lungă de 700 de metri.

Podul lung de 439 de metri are două platforme, ambele oferind priveliști spectaculoase asupra Mării Negre. Există, de asemenea, o platformă de bungee jumping din centrul structurii, conform CNN.

Poduri spectaculoase

Podul Aiguille du Midi, Mont Blanc, Franța

Acest pod face legătura între vârfurile nord și sud ale Aiguille du Midi din Alpii francezi și este situat la 3.842 de metri deasupra nivelului mării.

Pentru a ajunge aici este necesară o plimbare cu telecabina cu urcare verticală. Din vârf, vizitatorii pot vedea Franța, Elveția și Italia.

Construcția sa a fost extrem de dificilă, dat fiind terenul accidentat și condițiile meteorologice extreme din zonă. Podul suspendat este cunoscut pentru frumusețea sa impresionantă și pentru senzația de aventură pe care o oferă turiștilor care îl traversează.

Podul suspendat Tigbao, Bohol, Filipine

Această structură care pare șubredă este, de fapt, făcută din metal, dar i s-a adăugat un strat superior din bambus pentru a-i da un aspect autentic.

Podul se află la 25 de metri deasupra râului și oferă turiștilor o panoramă impresionantă asupra peisajului tropical din jur.

Construit din lemn și fier, acest pod oferă turiștilor o senzație de aventură și adrenalină în timp ce traversează canionul suspendat deasupra râului.

Podul din Parcul Național Taman Negara, Kuala Lumpur, Malaezia

Cu o lungime de 530 de metri, acest pod suspendat este o atracție populară în Malaezia. Podul îngust se întinde peste vârful copacilor din Taman Negara, cel mai mare parc național din Malaezia.

Podul este format dintr-o serie de pasarele suspendate care se întind pe o distanță considerabilă, permițând vizitatorilor să străbată diferite niveluri ale pădurii.

El Caminito Del Rey, Malaga, Spania

Unul dintre numeroasele poduri de pe El Caminito Del Rey, această potecă pare practic agățată de stânci. Podul a fost construit pentru a le oferi muncitorilor de la centralele hidroelectrice de la cascadele Chorro și Gaitanejo o cale de trecere.

Podul a devenit rapid o atracție turistică. Întreaga pasarelă are o lățime de doar un metru și se ridică la peste 100 de metri deasupra râului.

Articol recomandat de sport.ro
Presa din Kosovo l-a descris în două cuvinte pe Mircea Lucescu, după meciul de la Priștina
Presa din Kosovo l-a descris în două cuvinte pe Mircea Lucescu, după meciul de la Priștina
Citește și...
Ghid pentru a explora orașele ca un localnic. Cum sa ai o vacanță autentică
Ghid pentru a explora orașele ca un localnic. Cum sa ai o vacanță autentică

Călătoriile în locuri noi sunt o aventură palpitantă, dar e ușor să cazi în capcana experiențelor turistice și să pierzi esența adevărată a unei destinații.

Locuri ideale pentru o vacanță wellness și spa în România. Destinații de vis pentru o vacanță relaxantă
Locuri ideale pentru o vacanță wellness și spa în România. Destinații de vis pentru o vacanță relaxantă

Sunt o mulțime de locuri în România unde te poți bucura de o vacanță plină de relaxare, vindecare, revigorare și răsfăț. 

Cum să citești corect recenziile online pentru cazări. Sfaturi utile pentru a rezerva cel mai bun sejur
Cum să citești corect recenziile online pentru cazări. Sfaturi utile pentru a rezerva cel mai bun sejur

Înainte de a rezerva următoarea cazare online, asigură-te că folosești recenziile în mod corect pentru a evita o experiență neplăcută.

Recomandări
Incendiile de vegetație provoacă dezastru în întreaga țară. Salvatorii au ajuns să lupte și cu inconștiența oamenilor
Incendiile de vegetație provoacă dezastru în întreaga țară. Salvatorii au ajuns să lupte și cu inconștiența oamenilor

Este în continuare prăpăd în multe județe din țară din cauza incendiilor de vegetație.

Filmul românesc „Anul Nou care n-a fost” a câștigat Premiul FIPRESCI la Festivalul Internațional de la Veneția
Filmul românesc „Anul Nou care n-a fost” a câștigat Premiul FIPRESCI la Festivalul Internațional de la Veneția

Vin vești minunate de la Festivalul de Film de la Veneția! „Anul Nou care n-a fost”, regizat și scris de Bogdan Mureșanu, a câștigat Premiul FIPRESCI, oferit de juriul Federației Internaționale a Criticilor de Film.  

Proteste uriașe în Franța faţă de numirea lui Michel Barnier în funcţia de premier. Macron, acuzat că „a furat” alegerile
Proteste uriașe în Franța faţă de numirea lui Michel Barnier în funcţia de premier. Macron, acuzat că „a furat” alegerile

Zeci de mii de persoane au ieşit sâmbătă în stradă în Franţa pentru a protesta faţă de numirea lui Michel Barnier în funcţia de premier, stânga acuzându-l pe Emmanuel Macron că „a furat alegerile” prin numirea unui politician de centru-dreapta.