Lumea vazuta cu "ia-ma nene!". Cea mai ieftina metoda pentru a face turul Europei

Ultima actualizare: 27-10-2012 02:02

Cum va suna turul Europei cu doar 60 de euro? Daca spuneti "imposibil", va vor contrazice cei care au prins gustul excursiilor cu autostopul.

Si nu sunt putini la noi in tara. Deja au o comunitate bine organizata, cu site-uri si forumuri pentru dezbateri. Calatoresc oriunde in lume, fara restrictii, fara rezervari si, fireste, cu un buget ridicol de mic.

La 27 de ani, Florin Arjocu se lauda ca a batut in ultimii 10 ani, 150.000 de kilometri in 17 tari din Europa. Nu ar da libertatea autostopului pentru nimic in lume si nu ii intelege pe cei care investesc sute sau chiar mii de euro in vacante pe care nici macar nu si le planuiesc ei.

"Daca la 2 noaptea vrei sa pleci in Viena, la 2 noaptea pleci, nu conteaza absolut nimic, ai luat rucsacul si te-ai dus." - spune Florin.

Are si recomandari: in Europa nu ai voie sa faci autostopul pe marginea strazii, ci doar in parcari si benzinarii. Iar soferii din vest nu ii cer bani celui pe care il iau in masina.

In Olanda, la marginea autostrazilor exista locuri special amenajate, marcate si iluminate. La fel in Franta, unde le gasim la punctele de plata de pe autostrada. In Spania, Italia, Grecia si Finlanda soferii nu opresc la semnele trecatorilor.

Experti in autostop au devenit si Dragos si Lucian din Suceava - au facut de curand turul capitalelor europene si-au postat filmulete cu aventurile lor in drum spre Budapesta si Viena.

Desi ne-am putea gandi ca pentru fete poate fi mult mai periculos, Roxana vine sa ne contrazica. A facut deja turul Europei de doua ori.

Conteaza insa sa nu uitati de eventualele riscuri. Pana la urma nu stii niciodata pe cine iei in masina si nici ce fel de om se afla la volanul autoturismului in care te urci.

 

 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO