Ce se întâmplă cu taberele pentru copii, pe perioada pandemiei

Ultima actualizare: 14-06-2020 10:43

Ce mica-i vacanța mare! Acesta era cândva motto-ul oricărui copil care abia aștepta să își lase ghiozdanul deoparte și să plece în tabără cu colegii.

Din păcate, jocurile de grup și seratele muzicale au devenit amintiri în vreme de pandemie. Acum, în loc de zâmbete și voie bună, în taberele goale au rămas doar câțiva angajați, care curăță și dezinfectează de zor totul, în speranța că, măcar din iulie, lucrurile vor intra în normal.

La tabăra de la Râu Sadului, din apropierea Sibiului, unde mergeau în fiecare vară câte o sută de copii, acum răsună doar vocile angajaţilor, care şi-au păstrat obiceiurile de curăţenie. Este sigurul lucru pe care îl pot face, în lipsa unor reguli clare din partea autorităţilor.

Dorin Minea,administrator: "Ne aflam în sala de mese, sala e destul de spaţioasă şi chiar dacă numărul va fi mai mare, vom intra în 2 serii sau 3 şi vom păstra distanţa."

Şi în camerele cu vedere la poalele munţilor Cindrel şi Lotru pregătirile sunt în toi.

Radu Pau, reprezentant Direcţia Judeţeană de Tineret şi Sport Sibiu: "Deocamdată stăm, aşteptăm şi noi ok-ul de la forurile noastre superioare."

Organizatorii de tabere nu au primit o interdicţie clară, dar nici undă verde. Recomandarea este să aştepte ziua de 15 iunie, când lucrurile s-ar putea lămuri. Ei au pregătit deja tot felul de activităţi interesante prin care să evite contactul între grupurile de copii.

În România au mai rămas în jur de 70 de tabere şcolare de stat.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO