Ce riscuri vin la pachet cu un salariu de 7 ori mai mare pentru o stewardesa romanca. "Trebuie sa fii pregatita si de moarte"

Ultima actualizare: 09-10-2014 06:59
Alexandra Radulescu

Salariul e de 7 ori mai mare decat acasa, dar si riscurile sunt mult mai mari. Alexandra Radulescu, o stewardesa ce a lucrat in Dubai ani la rand, si-a povestit "viata de deasupra norilor" pentru blogul Corinei Caragea.

"Meseria de insotitor de bord implica mult mai multe lucruri decat calatorii nesfarsite si hoteluri de 5 stele. Presupune o viata incitanta, dar total haotica, trebuie sa dormi cand nu ti-e somn, sa mananci desi nu ti-e foame si sa iti asumi anumite riscuri din punct de vedere al sanatatii. Noua de la inceput ni s-a spus ca dupa 2 ani de zbor, organele noastre nu mai sunt viabile pentru transplant", povesteste Alexandra.

"Trebuie sa fii pregatit pentru orice: de la o banala indigestie pentru ca stomacul tau nu este obisnuit cu toate bucatariile lumii, pana la boli grave – pentru ca esti nevoit sa calatoresti in tari cu epidemii (malarie, Ebola,etc) – si, de ce sa ne fie teama sa recunoastem – moarte".

Tanara care s-a intors in tara pentru a pune in scena o piesa de teatru bazata pe propriile experiente i-a povestit Corinei Caragea si cel mai impresionant moment pe care l-a trait la bordul unui avion.

"O femeie de 35 de ani care calatorea cu fiica sa de 14 ani. Aterizasem in Nigeria si ceilalti pasageri parasisera avionul. S-a prabusit intre scaune fara suflare. A fost resuscitata aproape o ora. Am simtit exact momentul in care am pierdut-o. Am simtit cand moartea mi-a smuls-o din maini. Pe acel zbor am avut o colega romanca. Desi n-avem voie sa vorbim limba materna, sub imperiul momentului, am rugat-o sa n-o lase pe fetita sa vada ultimele momente ale mamei sale. A fost un moment foarte greu, dar unele lucruri sunt mai presus de intelegerea si controlul nostru", a povestit Alexandra. 

Puteti citi intreaga poveste pe corinacaragea.ro

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO