Cât te costă să rezervi pe ultima sută de metri o vacanță de sărbători în străinătate. „Pachetele sunt foarte atractive”

Ultima actualizare: 21-12-2021 19:53

Libertatea de mișcare și absența restricțiilor au pus Egiptul pe harta vacanțelor de sărbători. Sunt mulți români care vor să ajungă acolo de Crăciun sau Revelion, atrași de vremea caldă și prețurile accesibile.

Agențiile de turism au organizat mai multe zboruri față de anii trecuți pentru această destinație cu plecare din mai multe orașe. Pe plan intern, stațiunile montane și cele balneo sunt în top.

Intrarea în Egipt se face cu dovada vaccinării sau un test PCR negativ. Iar acolo nu este nevoie de o testare suplimentară.
Cerasela va petrece Crăciunul în Sharm el-Sheikh, alături de logodnicul ei.

Turist: „Mâine este data plecării. Ne-am decis să plecăm pentru că ne doream un Crăciun tropical, iar Egiptul ne oferă temperatura ideală şi se afla la câteva ore de zbor. Cu siguranţă avem deja pregătite ţinutele de Crăciun, dar plănuim să descoperim cât mai mult din Egipt."

Pentru Cristian şi familia lui, Egipt este o ţară de suflet, o vizitează de 3-4 ori pe an. Este şi destinaţia aleasă pentru Revelion.

Cristian Georgescu, turist: „Pentru faptul că aceasta pandemie a fost restrictivă şi Egiptul a rămas mereu deschis pentru turiştii din România. Am ales să facem Revelionul în Egipt în ideea în care vremea este cea pe care o ştim, Marea Roşie e de-a dreptul impresionantă. Poate rivaliza cu Marea Barieră de Corali din Australia."

Marius Berca, Cristian Tour: „Vă pot spune că pentru perioada sărbătorilor avem 7 zboruri charter directe care vor pleca din marile oraşe din România spre Egipt. Pachetele sunt foarte atractive pentru 7 nopţi de cazare, all inclusive, sunt foarte atractive la 1.200 de euro camera. În acest moment, ţinând cont că e pe ultima sută de metri, mai sunt foarte puţine locuri pentru perioada sărbătorilor."

Rămân în top şi destinaţii cum ar fi Mauritius, Zanzibar sau Dubai. Preţurile sunt însă mai mari. O vacanţă de 7 zile în Zanzibar de exemplu pleacă de la 1.100 de euro, însă poate depăşi 2.500 de euro de persoană, în funcţie de hotel şi servicii.

Pentru că sunt tari din afara Uniunii Europene, cei care se întorc în ţara au nevoie de un test PCR chiar dacă sunt vaccinaţi, iar unele agenții de turism sunt dispuse să asigure testarea.

Odată cu ridicarea restricţiilor de sărbători, romanii au început să cumpere pachete de vacanţă şi în ţară. Operatorii de turism recomanda asigurările chiar şi pentru aceste destinaţii în cazul în care vă îmbolnăviţi de Covid.

Alin Burcea, Paralela 45: „S-a vândut destul de bine România, mai ales după ridicarea restricţiilor, foarte bine şi Bulgaria, având în vedere că ne primesc fie cu vaccinul, fie cu testul, chiar şi cu testul antigen. Eu recomand asigurările storno, prin care dacă ai o problemă să-ţi recuperezi banii şi evident asigurarea de travel, dar cu componenta Covid care ajută foarte mult şi nici nu e foarte scumpă."

Pe lângă staţiunile cunoscute de la munte, şi cele balneo-climaterice sunt căutate pentru sărbători.

Turist: „Cred că condițiile, apa caldă și tot ce oferă o stațiune balneoclimaterică, este bine să vii, să te relaxezi. Și porcul la proțap, pe care l-au promis, va fi superb."

Pachetele de Crăciun costă între 1.200 şi 2.050 de lei pe persoană, iar cele de Revelion între 1.600 şi 3.600 de lei. În cazul în care un turist renunță la excursia pentru care a plătit un avans, este reprogramat sau își primește banii înapoi.

Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO