Castelul Bran isi recapata popularitatea printre turistii straini. Ce idee au gasit localnicii pentru a-i face sa revina
Datorita strainilor care viziteaza in numar tot mai mare castelul Bran, o zona turistica importanta s-ar putea astfel revigora.
Drept urmare au fost reluate investitiile, iar proprietarii de pensiuni au pus la punct o aplicatie prin intermediul careia turistii pot afla mai multe despre atractiile si importanta locului.
Anul trecut, pe aici, pe treptele castelului Bran au urcat peste 630.000 de vizitatori: o crestere de aproape 15% fata de 2014. Evident ca mai multi vizitatori au insemnat si venituri mai bune pentru castel.
Alegeri 2024
19:35
Cine ar putea deveni noul președinte al României. Aceeași persoană, două sondaje diferite
16:15
Lider PSD, răspuns pentrul Lasconi, în cazul George Simion și interdicția lui la Chișinău
20:15
Candidații la prezidențiale fac coadă la Nicușor Dan. După Kelemen Hunor, primarul se întâlnește și cu Marcel Ciolacu
20:57
Ioan Chirteş a explicat de ce liderul AUR, George Simion, are interzis în Ucraina şi Republica Moldova: "Sunt dovezi clare!"
Mai exact, 3,6 milioane de euro, cu peste o treime fata de 2014. Parte din suma s-a intors in lucrari de restaurare. In prezent, se lucreaza la fosta casa de ceai a Reginei Maria.
Alexandru Priscu, directorul Castelului Bran: "Imobilul are doua saloane, a fost construit in doua etape, o sa montam o terasa afara si cel mai probabil din vara acesta turistii vor avea o noua optiune de petrecere a timpului."
Turistii straini vin la Bran pentru ca au auzit legenda lui Dracula, dar cei cu afaceri aici vor sa-i determine sa revina si pentru frumusetea locurilor. Asa ca au pus la punct o aplicatie prin care pot gasi usor toate atractiile zonei.
Turist: "Citesc povestea lui Dracula chiar acum. Aici nu e chiar asa infricosator, romanul e mult mai infricosator."
Laurentiu Dragan, director executiv Asociatia Bran Moieciu Fundata: "Daca au fost o data sau de doua ori nu mai vin pentru castel, sa vina pentru aer curat, priveliste sau activitate."
O sectiune aparte este rezervata mesterilor locali. Un exemplu este fierarul din Simon.
Gheorghe Dragan, fierar: "Asta este adevaratul lucru forjat, nu ala pe care il cumparam de la magazin indoit la rece, asta e facut din ciocan si nicovala."
La randul lor, musafirii pot participa la diverse activitati in localitate - cum ar fi de exemplu taierea lemnelor. Aplicatia ii ajuta pe turisti inclusiv sa faca rezervari sau sa ia legatura direct cu proprietarii de pensiuni.