Artizanat traditional romanesc produs in China. Ce au gasit inspectorii OPC la un control la bazarul de langa Castelul Bran

Dată publicare: 23-05-2014 14:12
Dată actualizare: 26-05-2014 07:10


Bran

Turistii, majoritatea straini, le cumpara convinsi ca sunt opera unor mesteri romani si dau bani grei pe ele.Controlul a scos la iveala si alte ilegalitati: jumatate din marfa nu avea acte de provenienta, iar multe suveniruri sunt periculoase.

"Discutam de un produs care nu are nici un fel de element de identificare, despre producator, provenienta", explica Sorin Susanu, inspector-sef OPC Brasov.

Sunt mii de produse vandute de comerciantii de la Bran, pe post de obiecte de artizanat. Evident ca provin din magazinele en-gros, din Bucuresti si nu au nici un fel de act de provenienta.

Mai mult, la un stand a fost expus un adevarat arsenal de sabii, cutite si bastoane telescopice, vandute pe post de ornamente.

"Un obiect de panoplie, cum spun ei, nu ar trebui sa taie, dar este foarte, foarte ascutita si e foarte periculoasa", a aratat Susanu.

Nici celebra branza de Bran nu este tocmai in regula.Un cioban o vinde sub forma de branza topita, daca e sa ne luam dupa temperatura din vitrina.

Marfa fara acte, care reprezinta mai mult de jumatate din cea expusa in bazar, va fi confiscata si distrusa. Toti cei prinsi in neregula vor primi si amenzi care ajung chiar la 30.000 de lei.

 

Sursa: Pro TV


VIDEO PROTVPLUS.RO