Artizanat traditional romanesc produs in China. Ce au gasit inspectorii OPC la un control la bazarul de langa Castelul Bran
Turistii, majoritatea straini, le cumpara convinsi ca sunt opera unor mesteri romani si dau bani grei pe ele.Controlul a scos la iveala si alte ilegalitati: jumatate din marfa nu avea acte de provenienta, iar multe suveniruri sunt periculoase.
"Discutam de un produs care nu are nici un fel de element de identificare, despre producator, provenienta", explica Sorin Susanu, inspector-sef OPC Brasov.
Sunt mii de produse vandute de comerciantii de la Bran, pe post de obiecte de artizanat. Evident ca provin din magazinele en-gros, din Bucuresti si nu au nici un fel de act de provenienta.
Alegeri 2024
19:35
Cine ar putea deveni noul președinte al României. Aceeași persoană, două sondaje diferite
16:15
Lider PSD, răspuns pentrul Lasconi, în cazul George Simion și interdicția lui la Chișinău
20:15
Candidații la prezidențiale fac coadă la Nicușor Dan. După Kelemen Hunor, primarul se întâlnește și cu Marcel Ciolacu
20:57
Ioan Chirteş a explicat de ce liderul AUR, George Simion, are interzis în Ucraina şi Republica Moldova: "Sunt dovezi clare!"
Mai mult, la un stand a fost expus un adevarat arsenal de sabii, cutite si bastoane telescopice, vandute pe post de ornamente.
"Un obiect de panoplie, cum spun ei, nu ar trebui sa taie, dar este foarte, foarte ascutita si e foarte periculoasa", a aratat Susanu.
Nici celebra branza de Bran nu este tocmai in regula.Un cioban o vinde sub forma de branza topita, daca e sa ne luam dupa temperatura din vitrina.
Marfa fara acte, care reprezinta mai mult de jumatate din cea expusa in bazar, va fi confiscata si distrusa. Toti cei prinsi in neregula vor primi si amenzi care ajung chiar la 30.000 de lei.