Bucovina, tărâmul de poveste care ascunde peisaje uimitoare în orice anotimp

Ultima actualizare: 29-11-2020 20:07

Vă invităm în Bucovina, în Munții Rarău. Tărâmul de poveste ascunde peisaje care îți taie respirația. Pentru că acolo natura face spectacol în orice anotimp.

Turiștii se pot bucura de toate aceste frumuseți dacă pornesc pe Transrarău, șoseaua șerpuită cunoscută și drept Drumul Comorilor.

Astfel de peisaje fascinante îi întâmpina pe cei care ajung să cucerească Munţii Rarău. Rezervaţia Pietrele Doamnei, aflată pe versantul nordic, se întinde pe mai bine de 250 de hectare şi poate fi locul ideal pentru cei dornici să evadeze, măcar pentru câteva ore, în mijlocul naturii.

Transrarăul - șoseaua montană care face legătura între Valea Bistriței și Valea Moldovei - merită cu siguranţă un loc pe podiumul celor mai spectaculoase drumuri din România. De-a lungul a 28 de kilometri veţi descoperi comori nepreţuite.

O tânără din Bacău a ales să îşi sărbătorească ziua de naştere pe aceste meleaguri care au fermecat-o.

Elena Gheorghiţă, turista: ”Este o linişte de fiecare dată când vin aici, este o relaxare profundă, iar pentru că weekendul ăsta e ziua mea, am ales această locaţie. Cea mai spectaculoasă privelişte este pe Piatra Şoimului, unde se vede Giumalăul, cât şi partea de Transrarău. Este puţin riscant, dar foarte frumos.”

Oamenii locului spun că oaspeţii au de unde alege când vine vorba despre trasee montane.

Voicu Raia, şef Salvamont Suceava: "Având această cale de acces care este Transrarăul, un foarte mare număr de turişti au acces până aproape de vârf. Avem circa 180 de trasee de escalada amenajate conform ultimelor norme europene."

Singurul hotel alpin de acolo, aflat la o altitudine de aproximativ 1400 de metri, este deschis în această perioadă doar la sfârşit de săptămână.

Odată cu venirea iernii, cei mai mulţi dintre turiştii care ajung în această parte a Bucovinei aleg să schieze pe cea mai mare partie din Moldova, aflată pe versantul nordic al Munţilor Rarău, în Câmpulung Moldovenesc. Dată în folosinţă în ianuarie 2019, are o lungime de 2850 de metri, telegondola şi tunuri de zăpadă. Investiţia s-a ridicat la 15 milioane de euro.

Vara, în schimb, oaspeţii pariază pe drumeţii şi iau la pas poteci şerpuite, care îi poartă prin ţinutul de poveste. Iar cei dornici de adrenalină pot opta pentru escalada.

Cum locul s-a dezvoltat foarte mult în ultimii ani, în zonă au apărut numeroase pensiuni, unde puteţi înnopta.

 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO