33 de hectare noi de plaja si nicio urma de sezlong. Locurile unde turistii se vor putea aseza cu prosopul in buza apei
33 de hectare noi de plaja pot deveni in aceasta vara raiul celor care merg la mare cu cearsaful. Aceste zone din Mamaia, Constanta si Eforie, toate aflate in buza apei, nu pot fi concesionate unor privati.
Uniunea Europeana interzice obtinerea de profit din lucrari finantate pentru interes public. Asa ca la vara nisipul va fi la discretia celor care vin cu prosopul sau sezlongul propriu, fara sa dea niciun ban.
Ministrul mediului si cei de la Apele Romane au realizat astazi ca noile plaje nu pot fi inchiriate. In primul rand, statul nu are titlu de proprietare de noul teren si mai exista problema banilor : care sunt europeni si nu pot fi folositi pentru a scoate profit.
Alegeri 2024
21:23
Ciolacu reafirmă că, dacă este ales preşedinte, l-ar desemna premier pe Bolojan şi că îşi doreşte o coaliţie cu PNL
20:58
Marcel Ciolacu este favorit clar pentru câștigarea alegerilor pe platforma pe care s-a pariat masiv în favoarea lui Trump
17:04
Cum văd străinii alegerile prezidențiale din România. ”De 20 de ani trebuie să alegem răul cel mai mic”
16:02
George Simion, președintele AUR, a votat la Roma: „Vin aici să votez din respect pentru toţi românii”
''Aceste suprafete trebuie sa intre in cadastru, trebuie intabulate, trebuie sa intre in mod juridic in proprietatea statului roman si trebuie gasita o solutie pentru a se vedea cum se vor da operatorilor economici”, a spus Cristina Pasca Palmer, ministrul Mediului.
Incheiate la sfarsitul anului trecut lucrarile de extindere a plajelor din Mamaia Sud, Constanta, Eforie Sud si Eforie Nord, Agigea ne-au adus un plus de 330.000 de metri patrati de plaja. Suma de 170 de milioane de euro din fonduri europene a ajuns la firma care a ridicat si celebra insula din Dubai.
In prezent, plajele inchiriate unde vara vedem sezlong langa sezlong nu se mai afla la malul marii ci sunt situate la zeci de metri de tarm.
In Mamaia plaja a fost extinsa pina la jumatatea statiunii. In conditiile actuale, potrivit legii vor exista doua zone delimitate clar. Beach barurile si sezlongurile aflate pana acum langa apa vor fi de aceasta data aproape de faleza. Cei mai fericiti vor fi turistii obisnuiti sa faca plasa pe prosop: ei se vor putea aseza chiar aproape de mare, lucru aproape imposibil pina acum din cauza sezlongurilor
Masura nu se va aplica pentru moment in zonele inca neatinse de lucrarile de refacere costiera: zona cluburilor din Mamaia Nord, Costinesti, Neptun, Mangalia si Vama Veche. Dar si aici, exista un proiect cu fonduri europene estimate a se finaliza in 2018. Autoritatile incearca sa gaseasca o solutie si pentru plajele Vadu si Corbu, frecventate de turisti, multi dintre ei insa neintelegand ca sunt in arie protejata.
„Se face o analiza sa vedem ce portiuni ar putea fi scoase astfel incat sa se poata folosi pentru agreement fara un impact major. Fara constructii de hoteluri, nu discutam asa ceva. Strict acolo unde se foloseste acuma sa fie strict reglementat ca sa nu mai fie probleme”, mai spune Cristiana Pasca Palmer.
Conform reglementarilor in vigoare, pe nisipul nou se poate face plaja pe sezlong…doar daca vi-l aduceti de acasa.