Destinatia preferata a romanilor in 2016. Unde isi doresc cei mai multi sa isi petreaca vacanta

Ultima actualizare: 10-01-2016 07:11
plaja Marea Neagra - Shutterstock

Romania, Grecia, Bulgaria si Turcia conduc in topul preferintelor turistilor romani care vor merge, in 2016, intr-o vacanta la plaja, conform unui studiu.

Romanii care isi vor face vacanta intr-un circuit prefera, in 2016, Europa occidentala, tarile nordice, Asia Mica (Turcia), extremul Orient si tarile baltice.

Conform studiului realizat de agentia de turism Edelweiss Travel, in topul destinatiilor exotice de vacanta ale romanilor se afla Thailanda si zona Caraibelor (Cuba, Republica Dominicana, Mexic), relateaza Agerpres.

"In Romania, partea leului va merge tot la leu, adica pe litoral. Daca se vor acorda vouchere de vacanta, romanii se vor reorienta spre tarmul romanesc al Marii Negre, destinatia atragand mai multi turisti care renuntasera la aceasta destinatie. Prevad o usoara crestere si la pensiunile din Transilvania, mai ales, in zona cetatilor fortificate.

Ca destinatii externe, Bulgaria va ramane vedeta pentru clasa low si medium. Grecia va creste in continuare, iar turistii romani vor testa si alte zone decat cele deja consacrate in Grecia. Cresteri vor avea si Austria, Germania. Dupa parerea mea, Muntenegru si Albania vor primi mai multi turisti, raportat, evident, la cererea de anul trecut', subliniaza Florentin Mocanu, director general al agentiei de turism.

In ceea ce priveste rezervarile tip early booking, potrivit Edelweiss Travel, evolutia va fi mai buna decat anul trecut. Cei mai multi turisti romani si in special cei ce nu se asteapta sa primeasca vouchere de vacanta, vor face rezervari in sistemul early booking. O mica problema, spun reprezentantii agentiei, va fi generata de faptul ca "este an electoral si multi nu isi vor putea programa vacanta cu prea mult timp inainte".
 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO