1.500 de km pe plăcile de surf în Oceanul Atlantic. Aventura în care vor porni 2 surferi
Doi surferi, un portughez şi o nemţoaică, se pregătesc să pornească într-o aventură care i-ar putea înspăimânta pe mulţi. Dar care, pentru ei, înseamnă un mod de a fi liberi şi în armonie cu natura.
Vor să străbată, în plin ocean, 1.500 de kilometri, doar plutind pe plăcile de surf şi propulsaţi de zmeie care se umflă în bătaia vântului. Maratonul neobişnuit va avea loc în Oceanul Atlantic.
Portughezul Francisco Lufinha, de 34 de ani, şi nemţoaica Anke Brandt, cu un an mai tânără, s-au pregătit mai bine de un an pentru această provocare extremă. Şi au aşteaptat-o cu sufletul la gură.
Alegeri 2024
19:35
Cine ar putea deveni noul președinte al României. Aceeași persoană, două sondaje diferite
16:15
Lider PSD, răspuns pentrul Lasconi, în cazul George Simion și interdicția lui la Chișinău
20:15
Candidații la prezidențiale fac coadă la Nicușor Dan. După Kelemen Hunor, primarul se întâlnește și cu Marcel Ciolacu
20:57
Ioan Chirteş a explicat de ce liderul AUR, George Simion, are interzis în Ucraina şi Republica Moldova: "Sunt dovezi clare!"
"Să ating un ţel care poate părea imposibil. Aceasta e motivaţia mea pentru parcurgerea unei asemenea distanţe. Cu o bună pregătire, o echipă bună şi mult antrenament poţi să reuşeşti."
"Cred că trebuie să crezi în forţa şi tăria ta. Cum se spune în yoga. Respiră ca să te eliberezi de durere şi mergi mai departe."
Vor face, pe rând, ture de cate opt ore pe durata maratonului nautic de 1.500 de kilometri. Când unul se odihneşte, pe vasul care îi va însoţi, celălalt va pluti pe valurile oceanului. Așadar, unul dintre ei se va afla pe placa de surf, fie zi, fie noapte.
În cel mai fericit scenariu, ar putea ajunge la capătul cursei după cinci zile. Dar, în funcţie de condiţiile meteo, ar putea avea nevoie de un timp dublu pentru a-şi duce la bun sfârşit aventura.
Atleţii s-au pregătit să înfunte valuri mari şi vânt puternic, chiar furtună. Şi vor avea costume şi echipamente potrivite pentru orice situaţie.
Dincolo de vânt şi valuri, s-ar putea trezi într-o cursă cu obstacole neobișnuite.
"Consider că cel mai mare pericol în această cursă ar fi să mă lovesc de un container, noaptea, chiar şi ziua. Containerele transportate de vasele comerciale pot cădea uşor în ocean, în timpul furtunilor. Ar putea fi grav dacă mă lovesc de unul, sau daca vasul de însoţire se ciocneşte de un container."
Echipajul vasului care ii va insoti se va afla în contact permanent cu cei doi prin intermediul unor dispozitive bluetooth. În plus, un sistem GPS le va stabili mereu poziţia exactă.
Cei doi curajoși au în palmares reuşite de kite surfing care demonstrează că se pot descurca într-o asemenea cursă de anduranţă.
Ea a navigat, fără oprire, timp de 30 de ore, pe o distanţă de 491 de kilometri, între Bahrein şi Abu Dhabi.
El a pornit cu placa plutitoare de la Lisabona şi nu s-a mai oprit până în insula Madeira. Sunt exact 874 de kilometri, pe care i-a parcurs în mai puţin de două zile.