Lansare cu cantec in Bucuresti. Subcarpati ofera gratuit compilatia "Culese din cartier"

Ultima actualizare: 15-10-2012 12:39
Subcarpati

Subcarpati te invita la lansarea compilatiei “Culese din cartier”, duminica 12 iunie, incepand cu ora 20.00, in cadrul Street Delivery (strada Arthur Verona din Bucuresti). La acest eveniment sunt invitati sa cante "3 Parale" si Florin Vasilica.

Florin Vasilica este fiul cunoscutului artist popular, Liviu Vasilica.

Albumul “Culese din cartier”, realizat cu sprijinul Street Delivery, se va gasi la standul “Subcarpati” si poate fi procurat gratuit.

In cadrul aceluiasi eveniment, vor fi invitati si mesteri populari, ce isi vor expune lucrarile/produsele pe toata perioada Street Delivery.

Culese din Cartier” este primul volum al sirului de compilatii care scoate la suprafata folclorul romanesc, intr-o lumina moderna. Folclor, cules din casele si cartierele romanilor, pe care 15 producatori de renume din muzica romaneasca, precum matze (Cristian Stanciu), Silent Strike (Ioan Titu), Undoo, Injektah, Dribbler etc., l-au conectat la ritmurile lumii actuale.

Setlist compilatie "Culese din cartier:

01. bas carpatin – ciobanas (Muzica: Alexandru Lupica)
02. trei focuri arde pe lume - mariatanase cu faramitalambru - trickacid remix (Muzica: trickacid)
03. jalnika - matze cu mosh (Muzica: Cristian Stanciu, Cristian Stefanescu, Lucian Stan)
04. doina de la gealair - axellerey (Muzica: Alexei Turcan)
05. pe deal, in vai - subcarpati (Muzica: Bean - Scratch: Limun)
06. ciuleandra dub (cu Maria Tanase) - queendigo placid jazz (Muzica: Maria Tanase, Queendigo Placid Jazz)
07. am fost urata - aneb cu georgiana (Muzica: Aneb - Text, Voce: Georgiana)
08. scrisori de pe front (cu Grigore Lese) – gara de cord (Muzica: Gara de Cord - Text: Grigore Lese)
09. shaoraiman (cu Lupisiele & UF-Owners) - dribbler (Muzica: Dribbler)
10. scumpa m-o tinut maica [cu Florica Ungur] - injektah (Muzica: Florica Ungur, Injektah )
11. intreaba muntele – danaga (Muzica: Daniel Aga)
12. robot armasar attack - gojira vs liviu vasilica (Muzica: Liviu Vasilica, Gojira - Text: Liviu Vasilica)
13. frunzisoara - silent strike & monooka (Muzica: Silent Strike, Monooka)
14. lautarul electronic - undoo (Muzica: Undoo, Voce aditionala: Praetor
15. paparudele, samanul si artistii (cu Surorile Osoianu) – danaga (Muzica: Daniel Aga, Surorile Osoianu)

Pentru ca exista scena, exista fani, exista underground si mainstream, vrem sa folosim aceasta punte pentru a promova in randul tinerilor, mai ales, partea frumoasa din muzica noastra veche. Plus o interpretare de calitate a folclorului ce aduce in atentie partea frumoasa a acestui popor”, spune Bean de la Subcarpati, initiatorul acestui proiect.

Ideea a plecat de la “iubirea fata de muzica si folclorul romanesc” pana la "probabil ca v-ati dat seama ca aceeasi energie care ne face sa ne negam propriul folclor ne si dezbina in fata multor teste", explica Bean. Asa s-a ajuns la un simbol, o idee muzicala ce poate avea si efecte sociale.

La evenimentul de lansare a compilatiei, in loc sa chemam 15 producatori de muzica cunoscuti, ne-am propus sa chemam trupe ce interpreteaza muzica romaneasca veche, printre care “ 3 Parale” si ansamblul condus de Florin Vasilica, fiul regretatului Liviu Vasilica.

Cu aceasta ocazie, speram sa placa si instrumentele muzicale romanesti sau mastile, pentru ca va exista si un mic targ cu mestesugari din toata Romania. Cine doreste albumul este invitat la Street Delivery, unde va fi distribuit gratuit.

"Multumim mult lui Nicu Duta, pentru coperta, multumim mult tututor celor care ne-au ajutat, fara bani, la realizarea acestui eveniment”, a mai spus Bean de la Subcarpati.

Street Delivery

De 5 ani incoace, evenimentul urban de arhitectura si arte Street Delivery reinventeaza si intareste rolul structural pe care spatiul public l-a jucat in toate orasele europene, incurajeaza gradarea complexa intre spatiul public si privat si propune un mediu urban care sa inspire viata de zi cu zi si converteste peisajul dezolant in spatiu viu.

Concret, pe strazile Verona din centrul Bucurestiului si Mercy din Timisoara se experimenteaza, timp de trei zile pe an, un mod inedit de a revendica spatiul public printr-o abordare constienta din punct de vedere urbanistic, arhitectural, civic si artistic.

Anul acesta, Street Delivery are loc in perioada 10 – 12 iunie in Bucuresti si 11 – 12 iunie la Timisoara si asteapta peste 25.000 de pietoni. Proiectul Street Delivery este realizat de Fundatia Carturesti si Ordinul Arhitectilor din Romania.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO