Un camin ultramodern, la standarde inalte, va fi construit in Complexul Studentesc.Ce dotari va avea

15-07-2013 16:35


camin studenti

 Din 2016, o parte dintre studentii care invata la Universitatea de Vest se vor caza intr-un camin nou, ultramodern, realizat la cele mai inalte standarde.

 Reprezentantii Universitatii de Vest, impreuna cu oficialitatile locale au pus astazi piatra de temelie pentru un nou camin. Acesta va fi construit in Complexul Studentesc, in apropiere de subpasajul rutier Michelangelo.

Marilen Pirtea, rectorul Universitatii de Vest: „Ne aflam astazi in fata unui moment important, unul care contribuie la dezvoltarea centrului universitar timisorean si subliniaza importanta pe care o acordam studentilor nostri. Ne-am propus intotdeauna sa le oferim acestora cele mai bune conditii de cazare si studiu. Noul camin studentesc va fi unul la cele mai inalte standarde. Noi speram ca in trei ani sa inauguram constructia”.

Noul camin va avea un numar total de 222 de camere, dintre care 216 vor fi cu cate trei paturi, plus baie, iar alte sase camere vor avea doua paturi, cu baie speciala pentru persoanele cu handicap. In total, aici vor fi cazati 660 de studenti.

De asemenea, caminul va avea spatii comerciale unde vor fi puse in vanzare produse alimentare, nealimentare si de papetarie, precum si o sala de lectura si una de gimnastica.

 Valoarea totala a investitiei se ridica la suma de 68 de milioane de lei, bani proveniti din fonduri guvernamentale.

Sursa: Pro TV

VIDEO PROTVPLUS.RO