Ancheta in Primaria Timisoara. Sunt cautati vinovatii pentru cele 111 garsoniere intabulate ilegal

15-07-2013 13:28


plan garsoniere

 In timp ce peste 6000 de persoane stau pe listele de asteptare ale primariei pentru a primi o locuinta sociala, edilii au descoperit ca au in patrimoniu 111 garsoniere intabulate ilegal, fara a exista de fapt in realitate.

 Pentru a descoperi vinovatii, Primaria Timisora va demara o ancheta pentru a verifica ce functionari au cerut ca aceste locuinte sa fi intabulate. De asemenea, inspectorii primariei trebuie sa descopere daca s-au platit bani pentru aceste lucrari si de ce nu s-a continuat constructia.

Nicolae Robu, primarul Timisoarei: “Mi-e greu sa spun cine sunt vinovatii, din punctul meu de vedere constatam care este starea de fapt si gasim solutii sa facem ceva util si trebuie sa facem cat mai repede. (…) Desfasuram o ancheta interna, dar atata tot. Nu putem sa facem mai mult pentru ca nu intra in atributiile noastre”.

In 2000, Consiliul Local a emis o hotarare prin care podul unui imobil din zona Pietei Traian sa fie mansardat si transformat in garsoniere pe doua nivele. Inaltimea acestuia este de noua metri, iar arhitectura cladirii ar fi permis acest lucru. Beneficiarii lucrarii erau societatile primariei, Colterm si ADP, care ar fi trebuit sa primeasca aceste garsoniere si sa le inchireze persoanelor care au nevoie de locuinte sociale.

Lucrarile au demarat in 2001, numai ca aceste locuinte nu au fost finalizate nici la 12 ani de atunci, iar in momentul de fata nu este niciun semn ca lucarile ar avansa.

Traian Stoia, viceprimarul Timisoarei: “Sunt 111 pseudo-garsoniere pentru ca nu sunt gata, vor fi. Nu stiu daca 111 sau jumatate pentru ca putem face si apartamnente aici, nu doar garsoniere. (…) Intabularea s-a facut in urma unei sentinte. S-a intabulat o garsoniera apartinand unui cetatean care a dat institutia noastra in judecata si ulterior primaria a cerut expertului sa constate ca au fost intabulate si celelalte garsoniere, care de fapt nu existau. Instanta nu a venit, normal, sa verifice aici, s-a luat dupa planuri si astfel s-au intabulat”.

La urmatoarea sedinta de plen a Consiliului Local se va face o rectificare, astfel incat sa fie alocata o suma de bani pentru finalizarea acestei constructii. In momentul de fata, reprezentantii primariei nu stiu daca s-au platit bani pentru lucrarile efectuate, de ce nu s-au mai continuat lucrarile si nici suma necesara pentru mansardarea completa a podului.

 

Sursa: Pro TV

VIDEO PROTVPLUS.RO