Ultimele pregatiri pentru Timpark. Vezi care sunt zonele de tarifare si cum se plateste

Ultima actualizare: 24-02-2013 07:12
timpark, indicator

 De la 1 martie, timisorenii vor spune “adio Telpark”. Acest sistem de parcare va fi inlocuit de Timpark, iar in aceste zile a fost stabilit regulamentul de functionare al acestuia.

 Timisorenii care vor dori sa isi lase masinile in parcarile special amenajate, trebuie sa stie ca vechiul regulament de functionare va suferi numeroase modificari. Poate cea mai importanta este ca orasul va fi impartit in trei zone, iar fiecare dintre acestea va avea un pret diferit, in functie de locul unde sunt amenajate.

Zonele de tarifare

Orasul a fost impartit in trei zone de tarifare. Astfel, zona rosie cuprinde strazile din centrul orasului, iar pretul pentru o ora de parcare este de 1,5 lei. A doua zona, marcata pe harta cu culoarea galben, cuprinde strazile din zonele mediene ale orasului. Ultima zona cuprinde strazile aflate la periferia orasului.

Vezi aici harta celor trei zone
Vezi aici strazile care apartin fiecarei zone, pe culori

De asemenea, pe mai multe strazi unde in vechiul sistem Telpark se percepea taxa de stationare, se va parca gratuit. Este vorba despre: strada Pestalozzi, Bulevardul Vasile Parvan, Bulevardul Liviu Rebreanu, strafa Cluj, strada Gheorghe Doja, Bulevardul Dambovita si Calea Martirilor.

Cum platesc Timpark
Plata pentru Timpark se face prin trei modalitati: prin sms, printr-un apel la un numar de telefon, iar pretul parcarii se va scadea dintr-un voucher, si prin abonament.

Cei care aleg sa plateasca prin SMS vor plati 50 de eurocenti pentru zona centrala, 35 de eurocenti pentru zona mediana si 25 de eurocenti pentru parcarile de la periferia orasului.

Plata prin apel se face un pic mai complicat. Prima data trebuie sa cumperi un voucher, care va avea valori intre 5 lei si 100 de lei. Apoi, cand iti parchezi masina, va trebui sa dai un “BIP” (apel) la un numar de telefon, specific fiecarei zone, iar cand pleci din parcare, va trebui sa suni din nou la acelasi numar.
Cei care aleg sa plateasca in acest mod, au avantajul ca vor plati la minut si nu la ora, asa cum era pana acum. Astfel, se imparte pretul pe ora, la 60. Primele 15 minute vor fi gratuite, astfel ca daca stationezi 50 de minute, vei plati doar 35. In cazul in care un sofer va uita sa anunte ca a plecat din parcare, atunci va fi taxat cu valoarea tarifului de parcare pe o zi, plus o penalizare de 25%.

In cazul in care un sofer parcheaza de trei ori fara sa plateasca stationarea, nu ii va fi ridicata masina, ci vor fi blocate rotile autovehicului.

Numerele de telefon la care trebuie sa suni, in functie de zona in care ai parcat:
Zona 1 (rosie): 0356 710 138
Zona 2 (galbena): 0356 710 139
Zona 3 (albastra): 0356 710 140

Telpark inlocuit cu Timpark. Vezi care va fi noul regulament de parcare din Timisoara


 

 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO