Trei subpasaje din Timisoara vor fi extinse. Care este primul subpasaj ce va intra in reamenajare

17-05-2013 14:13


subpasajul jiul

Trei dintre pasajele din Timisoara ar putea fi extinse pe banii unor firme private. Aceasta este ultima solutie gasita de administratia locala, pentru a tine cat mai mult de fondurile proprii.

Primul pasaj la care ar putea incepe lucrarile este cel din zona Jiul, pe care constructorul ar putea sa il termine in cel mai scurt timp. Urmatorul pe lista este cel din zona Popa Sapca, pe una dintre cele mai circulate artere din oras. Al treilea proiect de extindere vizeaza subpasajul din zona Solventul, care este ultimul pe lista edililor.

Toate aceste proiecte ar putea fi realizate prin metoda credit-furnizor. Acesta este un sistem de finantare pe care constructorul si-l asuma in totalitate odata cu castigarea licitatiei. Mai exact, administratia locala intocmeste caietul de sarcini, iar firmele prezente la licitatie trebuie sa dispuna de toti banii necesari pentru realizarea proiectului, fie ca au fonduri proprii, fie ca obtin credite la banci. Dupa finalizarea proiectelor, primaria se obliga sa achite, treptat, intreaga suma de bani.

In acest moment se lucreaza la studiile de fezabilitate. Dupa ce acestea vor fi gata, proiectul va fi licitat, iar in toamna urmeaza sa fie desemnata o firma castigatoare. Constructia propriu-zisa la primul pasaj ar trebui sa inceapa in toamna acestui an, insa daca iarna va veni mai repede, lucrarile vor incepe de abia in primavara anului 2014.

Proiectantii inca nu au stabilit care va fi suma necesara pentru realizarea acestor proiecte, insa la inceputul acestui an, primaria a alocat 45.000 de euro pentru realizarea studiilor de fezabilitate.

Sursa: Pro TV

VIDEO PROTVPLUS.RO