Timisoara, impodobita cu ornamente de Craciun in luna mai. Robu: Pot fi luminate la alte evenimente

14-05-2013 10:56


ornamente sarbatori

 Ornamentele de Craciun si mai multe afise din ultima campanie electorala se mai zaresc chiar si acum pe strazile din Timisoara. Au trecut aproape sase luni de cand au fost folosite, insa nimeni nu s-a straduit sa le indeparteze.

 Centrul Timisoarei inca este sufocat de ornamente de Craciun, la mijlocul lunii mai. Primarul Nicolae Robu spune ca cele doua firme care se ocupa cu iluminatul public erau responsabile sa indeparteze instalatia si globuletele de Craciun, insa acestea “nu incurca cu nimic”. De asemenea, pe pasajul feroviar de pe strada Gheorghe Lazar, a ramas intact un panou electoral cu primarul Nicolae Robu si Ben Oni Ardelean, care a fost folosit in campania electorala de anul trecut.

“Firmele care au montat afisele si detin acele spatii ar fi trebuit sa le indeparteze dupa ce s-a terminat Campania electorala. La fel si ornamentele de sarbatori. Dar aceste ornamente nu trebuie date jos neaparat. Daca nu scrie pe ele <<Craciun>>, nu se dau jos pentru ca pot fi luminate si la alte evenimente. Nu ne incurca cu nimic. Sigur, daca scrie pe ele <<La multi ani>> si <<Craciun Fericit>>, atunci nu este in regula, insa nu cred ca scrie asa ceva pe ele”, a declarat primarul Nicolae Robu.

Afisele electorale, la mana partidelor

Politia Locala are mainile legate atunci cand vine vorba de afisele electorale. Desi reprezentantii partidelor trebuiau sa le indeparteze imediat ce s-a terminat campania electorala, in luna decembrie a anului trecut, o parte dintre acestea au ramas intacte. Ploitia Locala nu poate da amenzi pentru ca acestea au fost puse pe baza legii electorale.

“In baza sesizarilor primate de la cetateni, Politia Locala a trimis notificari partidelor in urma cu doua luni, pentru ca acele panouri sa fie indepartate. Nu s-a intamplat acest lucru, insa in acest caz, Politia Locala nu poate acorda amenzi. Aceste panouri sunt montate in baza legii electorale, iar noi acordam amenzi in baza unei hotarari de Consiliu Local”, a declarat purtatorul de cuvant al Politiei Locale, Dana Seracin.

Sursa: Pro TV

VIDEO PROTVPLUS.RO