Timis: Peste 40 de kilograme de carne confiscate intr-o actiune pentru combaterea evaziunii fiscale

27-09-2013 13:24


lazi carne

 In perioada 25-26 septembrie, politistii de la investigarea fraudelor, impreuna cu cei de la Serviciul Rutier si cei de la transporturi au facut mai multe controale in marile complexele comerciale din judet, dar si in trafic.

 Actiunea lor a vizat prevenirea si combaterea evaziunii fiscale in comertul cu carne si produse din carne congelate.

“Politistii au urmarit identificarea si tragerea la raspundere a persoanelor care se sustrag de la plata taxelor aferente catre bugetul de stat, prin desfasurarea de operatiuni de achizitie intracomunitara/import, fara evidentierea activitatilor comerciale”, au transmis reprezentantii Politiei Judetene Timis.

Actiunea i-a avut in vizor pe agentii economici din marile complexe comerciale si depozite. Oamenii legii au urmarit firul operatiunilor si circuitelor comerciale, dar si fluxul transportatorilor de marfa.

In total, au fost efectuate 148 de controale, la 23 de firme si 82 de persoane fizice. Politistii au confiscate 44.940 de kilograme de carne si produse din carne, in valoare de peste 56.000 de lei, pentru care comerciantii nu au putut arata documente de provenienta.

Totodata au fost aplicate si 50 de sanctiuni contraventionale in valoare de 22.840 de lei, pentru probleme in acte.

 

Sursa: Pro TV

VIDEO PROTVPLUS.RO